Ситуацията в момента е под контрол. Наблюдава се и има

...
Ситуацията в момента е под контрол. Наблюдава се и има
Коментари Харесай

Каракачанов: Ситуацията с бежанците е под контрол

Ситуацията сега е под надзор. Наблюдава се и има подготвеност да се реагира автоматизирано. Разчетите са направени, работи се по проект. Имаме утвърждението на министър-председателя. Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов на брифинг след заседание при премиера Борисов, съобщи кореспондент на Novini.bg

Припомняме, че през последните дни бежанци от цяла Гърция, сред които фамилии с деца, дойдоха в региона на Солун, с цел да поемат по така наречен "Балкански маршрут " към Западна Европа.

Оценката е, че опцията нещо да се случи, не е отпаднала, само че през днешния ден докладвахме готовността на Българската войска и полиця при потребност да се реагира и с по-засилено наличие, с цел да не се допусне нахлуване в България, съобщи Каракачанов.

Информацията демонстрира, че и в Гърция, и в Турция, има хора, които се пробват да провеждат сходно придвижване, това са тартори в тези групи. Такова напредване би могло да се употребява по някакъв метод около наближаващите избори за Европейски парламент. Ако някой желае да дестабилизира Европа, той може да се опита да го направи по този метод. Република Турция още предходната седмица взе доста строги ограничения, има задържани, също и в Гърция. Нашата задача е да вземем нужните ограничения и да не допуснем огромни групи хора да навлязат на българска територия. В подготвеност сме да изпратим хора, уреди и транспортна техника, посочи министърът на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР