Ситуацията в момента е, че в 21:30 ч вечерта на

...
Ситуацията в момента е, че в 21:30 ч вечерта на
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: По-лесно е да си купиш презерватив, отколкото аналгин

Ситуацията сега е, че в 21:30 ч вечерта на човек му е по-лесно да си купи презерватив, в сравнение с аналгин, съобщи доктор Гергана Николова по Българска национална телевизия.

Какъв е смисълът, когато в 11-12 ч. вечерта излезеш от лечебно заведение и не можеш да си изпълниш рецептата, попита риторично експертът. Това е проблем и за нас, за пациентите, безапелационна е доктор Николова.
Според нея, пациентите в рискова възраст над 65 години би трябвало да бъдат предпазени, в това число и с мярка като " зелен кулоар " в аптеките.

В доста европейски страни има щандове в питателните вериги, където се продават лекарства без лекарска рецепта, изясни доктор Николова.

Искаме да има разделяне - несъмнено, че медикаментите, изписвани от медици, ще се намират само в аптеките, добави тя.

Тепърва ще забележим каква ще е реакцията на институциите за нашето предложение, само че ние мислим преди всичко за пациентите, безапелационна е доктор Николова.

Все още няма цялостно схващане в НЗОК за електронните посоки за PCR проби. Безумно е като концепция да се постави предел на проучвания за пациенти с ковид. Поставянето на предели ще докара до тежки рестрикции за пациентите, изясни още общопрактикуващият доктор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР