Ситуацията в Левски е пълен хаос. Няколко дни преди края

...
Ситуацията в Левски е пълен хаос. Няколко дни преди края
Коментари Харесай

Пълен хаос на Герена, но иначе всичко е наред

Ситуацията в Левски е цялостен безпорядък. Няколко дни преди края на 2018 година има доста въпросителни на стадион " Георги Аспарухов ", които чакат своите отговори. Собственикът Спас Русев е безапелационен, че остава отпред на " сините ", макар слуховете, че ще бъде сменен. 26-кратните първенци записаха срамно показване в Европа, безславно отпаднаха от шампионата за Купата на България, където изгубиха финала няколко месеца по-рано. В шампионата тимът е на трето място място с пасив от 10 точки зад водача от Лудогорец и на четири от ЦСКА-София. Освен това последните 20 дни клубът беше разтърсен, защото дължи пари на доста места. УЕФА заплаши публично столичани, че до края на февруари, в случай че не платят два милиона лв., няма да получат лиценз за евротурнирите. Не се знае треньорът Славиша Стоянович ще остане ли на " Герена ". Специалистът има оферта да стане селекционер на Латвия. Той не дава отговор на латвийците, чакайки управлението на " сините " да му покаже, че го желае и да извърши най-малко някое от обещанията си.

Щабът на сърбина е направил цялата стратегия за подготовката в Кипър, а също по този начин е дал цялостен доклад за свършеното от август до декември. Наставникът има лист с мечтаните от него играчи, които са съвсем напълно българи и играят най-вече в Първа лига. Естествено, че има и лист с футболисти, които не са мечтани от настоящия състав, а те са петима.

На този стадий от Левски не са се похвалили с нито едно ново попълнение, нито пък са се разбрали с някои от играчите, които не са мечтани от Стоянович, да си тръгнат. Интересното е, че Русев се е срещал преди няколко дни в София със Станимир Стоилов, който е селекционер на Казахстан. Дали тази среща има нещо общо със обстановката в клуба?

Треньорът на вратарите Валентин Захариев трябваше да бъде сменен от Димитър Иванов, който пък има сделка с управлението на Левски от един месец, само че и там нещата са в застой. Плюс това едно от дребното качествени попълнения при " сините " последната година, на каквото и да е равнище, Д-р Валентин Великов беше притеглен от Лудогорец. Да не приказваме, че оповестеният за нов изпълнителен шеф на клуба Павел Колев, съвсем несъмнено няма да напусне БФС. Бившият публицист беше уверен да поеме поста от Спас Русев и да стане мощният човек, като му бяха обещани неща, които не бяха изпълнени през миналите седмици. Липсата на задоволително съществено отношение на ръководителите на " Герена ", които изясняват, че всичко е наред, а в това време клубът е санкциониран със 100 хиляди евро и длъжен да заплати над един милион евро в границите на идващите 60 дни, също тормози обичащите Левски.

Най-вече поради това, че е очевидно за всички без шефовете в Левски, че проблемите в клуба са не един или два. За следващ път няма обаче отговорен, който ще поеме отговорност, че клубът е осъден, както беше преди няколко години, когато УЕФА тресна санкция с 200 000 евро на " сините ", а тогаващният изпълнителен шеф Костадин Баждеков и адвокатката Диана Иванова не изтърпяха санкции.

Клубът потъва със страшна мощ, като притеснително върви по стъпките на безконечния си противник ЦСКА, макар мненията на Красимир Иванов, че обстановката няма нищо общо с тази на " Българска войска ". Финансовият шеф на столичани дава отговор за цифрите на " Герена ", само че простата сметка не излиза и няма по какъв начин да излезе, до момента в който клубът се управлява по този метод.

Нов стадион няма, козирка няма, доходи няма, притеглят се всевъзможни чужденци с нереални заплати за игрите и резултатите, които демонстрират, школата също не е цъфнала и вързала. Освен това обикновено беше отнета другата школа Левски-Раковски от някогашния шеф и капитан на Левски - Станислав Ангелов, през 2017 година. Нещо срамно, само че подбудено и от това, че от " Герена " не посочваха огромна заинтригуваност, както се виждат и от резултатите съвсем 18 месеца по-късно. Официалният магазин беше даден на почитателите и не се стопанисва от клуба, макар че е едно от дребното пера, които могат да носят доходи. Стадионът беше затворен от УЕФА за идващите два мача от евротурнирите, когато и да са те, поради изцепките на ултрасите против Вадуц.

Вече какъв брой време никой не носи отговорност за привлечените играчи? Левски е единственият клуб със съществени искания на хартия, само че без състезателен шеф. Главният скаут Кирил Вангелов, който се води мощният състезателен човек, през годината гледа три пъти повече мачове на " сините " на стадиона, в сравнение с футболисти онлайн, откакто клубът няма или не харчи пари за пътувания.

Само през първата част на този сезон с екипа на 26-кратните първенци са взели участие цели 19 чужденци, като половината от тях са запаси (един от тях даже желал да си смени самолетния билет за деня на мача с Берое, в случай че нямало да бъде титуляр), само че заплатите им са в пъти по-високи от тези на родните футболисти. Двама от най-хубавите и най-качествени Габриел Обертан и Холмар Ейолфсон взимат на година съвсем колкото е сумата, която Левски би трябвало да заплати, с цел да получи лиценз от УЕФА. С новия си контракт французинът и исландецът се разписват общо за над един милион и 900 хиляди лв..

Именно поради това, каквито и контракти със спонсори да подписват " сините ", с тази политика няма даже да видят шампионската купа от близко, в случай че не е, с цел да вършат шпалир на Лудогорец, преди награждаването на следващата им купа, както се случи през месец май в Разград.

Има ли потребност да се споделя какъв позор и срам беше юбилеят с Милан за " 75 години от рождението Георги Аспарухов - Гунди ", който не се състоя, само че преди този момент беше отлаган няколко пъти от компанията " Моко Сълюшън ", оказала се в разпродажба от месец февруари тази година.

Всички това на гърба на Левски и почитателите му, които са толкоз жадни за нещо позитивно, че на финала против Славия се изсипаха 33 000 на стадион " Васил Левски ". Естествено сходно на последните 10 години играчите ги разочароваха тотално, като останаха още веднъж със сребърните медали.

През есента отборът победи ЦСКА-София (1:0), а в първите осем мача при Стоянович записа седем победи и излезе на върха, като три пъти на " Герена " се стекоха сред 8500 и 10 000 почитатели, само че ентусиазмът им беше на бързо разрушен след двойния удар от Черно море, който първо ги изхвърли трагично от Купата, а по-късно ги отдалечи от върха в шампионата. Така още веднъж се стигна до под 1000 индивида на мач, всяко посещение да бъде загуба надалеч от " Герена ", а купата да бъде мираж още преди Коледа.

Иначе всичко е наред на " Герена ".

П.С. Докато има такова разделяне в публиката на " сините ", която постоянно през десетилетията е била най-голямото оръжие на клуба, и не се търси пояснение за пагубното ръководство, а се гледат най-вече персонални ползи, Левски в никакъв случай няма да има даже и най-малък късмет да се върне към славните си краткотрайна, които с днешна дата наподобяват химера.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР