Ситуацията в Израел остава много тревожна. Наши сънародници продължават опитите

...
Ситуацията в Израел остава много тревожна. Наши сънародници продължават опитите
Коментари Харесай

30 българи чакат спасение на летище в Тел Авив, още 100 са в готовност да тръгнат

Ситуацията в Израел остава доста тревожна. Наши сънародници не престават опитите си да избягат от горещата зона на спора. Все повече полети се анулират, а чакащите евакуация се усилват. Ирена Емилова живее от 20 години в Израел и е измежду група наши сънародници, които желаят да се приберат в България, само че нямат опция да го създадат сами.  

" Има група от 30 души, която чака полет на летище " Бен Гурион " в Тел Авив. Общо сме 130 души. Останалите чакат да им се обадим, с цел да дойдат. Записани сме в посолството. Пуснаха един лист преди два дни и споделиха, че ще ни се обадят. В сряда излетяха два полета, само че никой не се свърза с нас. Единият полет е бил с доста малко пасажери на него, а на втория  - някакъв чартър, са допълнили някакви български пасажери на него ”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България ” Ирена Емилова.

По думите ѝ хората нямали информация. " Говорихме с посолството. Но те споделиха, че нямат информация за никакъв полет, който би трябвало да излети. Но ние чухме, че ще има подобен и по тази причина дойдохме на летището, с цел да чакаме ", уточни тя.

Ирена Емилова акцентира, че единствено първият полет, изхвърчал от Израел към България, е бил с туристи. " Тук останахме единствено хора с двойно поданство ", безапелационна е сънародничката ни.

В момента на летището в Тел Авив има и деца, в това число бебе. " На летище " Бен Гурион "  има представители на всевъзможни посолства, само че български представител няма ”, съобщи Ирена.  И добави, че се чака след 24 часа аерогарата да бъде затворена за пет дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР