Ситуацията в и областта продължава да се усложнява в следствие

...
Ситуацията в и областта продължава да се усложнява в следствие
Коментари Харесай

В Смолян семейство беше спасено от срутена къща

Ситуацията в и региона продължава да се усложнява в резултат на изобилния дъжд, предава БНР. В Смолянско до момента са паднали сред 16 и 25-30 литра на квадратен метър дъжд. Част от възпитаници от Рудозем прекратиха образователните занятия, защото река Арда е отнесла оптичен кабел. Има в Мадан и в Неделино.
В Смолян служители на реда и пожарникари са съумели да спасят 9 души, затрупани под руините на разрушената им от свлачище къща. Това заяви за Радио Пловдив заместник-областният шеф Адриан Петров. Става дума за 7 деца и двамата им родители, които са били затиснати под отломките. 5 души са прегледани и освободени, а в хирургичното поделение на болничното заведение в Смолян под наблюдаване продължава е да е едно от децата на фамилията и неговата баба. Те са в устойчиво положение, изясни още Петров. Пострадалото дете е първокласник.
Инцидентът, който е породен от проливните превалявания, е станал към 22 45 ч. нощес. Малко по-късно е рухнала и стена на прилежаща къща и е затиснала други двама души. Те също са извадени отдолу под отломките и са без съществени пострадвания.
" Става дума за постройки, направени с подръчни материали- най-вероятно противозаконни ", сподели още заместник-областният шеф. Днес в региона ще се направи нов оглед на положението на останалите къщи.
 Опасно се повишават равнищата на реките Струма и Места Опасно се повишават равнищата на реките Струма и Места
Временно е лимитирано придвижването по пътя Катунци - Копривлен, в региона на с. Петрово, в област Благоевград, при км 43, в двете направления,...
В Доспат затвори пътя на изхода за Гоце Делчев. Техника разчиства там сега. По пътя Смолян-Пловдив има паднали камъни.
Без електрозахранване е село Мугла, както и села в община Лъки.
" Нивата на реките Арда и Черна са доста нараснали и се следят. Наблюдаваме и дига в региона на Барутин, с цел да не поддаде и водата да залее обитаемото място ", сподели още Адриан Петров.
Във високите елементи на региона дъждът към този момент минава в сняг. Вали щедро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР