Ситуацията в Херсон е напълно спокойна, в навечерието на Деня

...
Ситуацията в Херсон е напълно спокойна, в навечерието на Деня
Коментари Харесай

“Укрофашистите се опитват да заплюят своя наскорошен регион

„ Ситуацията в Херсон е изцяло спокойна, в навечерието на Деня на знамето имаше концерт с съветски звезди. Всичко това провокира злоба у злосторниците – украинските управляващи. И по тази причина те правят обстрели и терористични офанзиви “, сподели Александър Малкевич, заместник-ръководител на медийната комисия на Гражданската камара на Русия за положението на нещата в освободения от Русия Херсон, където се намира сега.

Руското радио " Спутник " стартира да излъчва в Херсон във вторник и се открива локално студио, което ще приготвя районни новинарски бюлетини. Това заяви в ефира на радиото първият заместник-ръководител на медийната комисия на Гражданската камара на Русия, генералният шеф на петербургския ефирен канал Александър Малкевич.

Той организира първия " Стрийм на освобождението " от Херсон - приказва в това онлайн предаване Сергей Елисеев, изпълняващ длъжността началник на района. Жителите на района схващат, че Русия е пристигнала вечно, акцентира херсонският водач. „ Хората, които отпътуваха отсам за Украйна, се сблъскаха, меко казано, с равнодушие. При това с неприязън. Убедени, че животът се усъвършенства с идването на съветските сили, те се връщат ”, съобщи Елисеев.

В същото време ситуацията в града и района не може да се назова изцяло спокойна. Във вторник стана известно за покушението против заместник-началника на отдела за вътрешна политика на Херсонска област Игор Телегин. Избухнало е самоделно взривно устройство. Служителят е жив, сподели Кирил Стремоусов, заместник-началник на регионалната администрация. В сряда ВСУ обстреляха за повторно за денонощие Водноелектрическа централа “Каховка ”, съветската система за противовъздушна защита смъкна минимум шест снаряда. Няма опасност за град Нова Каховка, подчертаха от регионалната администрация.

За това по какъв начин стоят нещата в Херсон като цяло и за това по какъв начин се възражда локалната преса, беседваме с Александър Малкевич.

Александър Александрович, какви проблеми, с изключение на техническите, имахте в Херсон, когато пуснахте радио Спутник ? Какви други съветски медии станаха налични там? Местните гледат ли ги или към момента избират украинските канали?

Александър Малкевич: Засега “Спутва ” излъчва в тестов режим на периодичност 88,1 ФМ. Нямаше проблеми, публицистите възнамеряват да създадат тук пълноценно студио - вести и диалози, с цел да вършат връзки в ефир.

Освен всичко друго, ще пуснем ежедневни вечерни излъчвания „ Малкевич онлайн “, които към този момент са налични единствено в интернет и се назовават „ Стриймът на освободените територии “.

Като цяло съветските медии в Херсон към този момент са налични - три мултиплекса, 26 канала, в това число всички обичайни от първия до двадесетия бутон. Има и два локални канала - ВТВ+ и “Таврия ”. Рестартирахме първия, създадохме втория от нулата. Те също са известни – имат лични вести, изявленията с хора, които вземат решения, директно свързани с района.

Бяхте ли на мястото на покушението против Игор Телегин?

А. М.: Не съм бил на мястото на покушението, само че самият аз виждам по какъв начин всекидневно получават закани тези, които градят спокоен живот. По предписание няколко пъти седмично в разнообразни елементи на Херсонска област чуваме за нови случаи на слагане на граната с фитил. Така бягащите укрофашисти се пробват дефинитивно да заплюят своя недавнашен район.

Ходили ли сте в последно време на Антоновския мост? Строителите, потърпевши от последния обстрел там, поданици на Херсон ли са или служащи, пристигнали от Русия?

A.M.: Бях там в Деня на държавния байрак на Русия. На 22 август с младежите боядисахме и двете стели в съветския трибагреник – на входа и на изхода. По време на последната детонация пострадаха мирни локални поданици - строители, които запълваха дупки в моста.

Колко напрегната е в този момент обстановката в Херсон? До каква степен тези, които посегнаха на Телегин, съумяват да изплашат жителите на града?

А. М.: Бих желал да отбележа, че атмосферата е изцяло спокойна, да вземем за пример в навечерието на Деня на знамето имаше необикновен концерт с съветски звезди. Директно на 22 август имаше осъществявания на локални актьори, край на състезанието " Херсонска звезда " и празнично автомобилно съревнование. Като цяло настроението е много празнично, провокира завистта на натрапниците - украинските управляващи - и по тази причина правят обстрели и терористични офанзиви.

Успяхте ли да запазите предходното равнище на доставяне с храна и други артикули в града, откакто Антоновският мост излезе от строя и в този момент връзката с източното крайбрежие е единствено с ферибот?

A. M.: В града всичко е наред с храната, отварят се от ден на ден магазини, работят пазари, кафенета, заведения за хранене.

ВЗГЛЯД: Какви признаци за връщане към пълностоен живот се появиха в последно време?

А.М.: Като цяло мирният живот се връща - аптеките работят, първата книжарница отвори. Започна и приемната акция за три университета. В близко бъдеще в града ще стартират огромни строителни планове и е основан щаб за подготовка за есенно-зимния отоплителен сезон. Вече работи МРЕО (еквивалент на КАТ), където хората получават съветски номера освен за коли, само че и за други моторни транспортни средства и ремаркета, което демонстрира, че дребният частен бизнес също се съживява в района.

Отделно означавам: в града има 27 детски градини и към 100 учебни заведения, към този момент тече записване. Някои учебни заведения са на практика навън или в гора. Въпреки това и там се съблюдават всички условия за работа, в този момент се боядисват и облагородяват. Учителите се изпращат в Крим за преквалификация, само че съответните курсове ще се организират в самия Херсон.

Вероятно поддържате връзка с съветски експерти, които са пристигнали да управляват възобновяване на региона?

А. M.: Работя в тясно съдействие със Сергей Елисеев, той беше посетител на моя стрийм в понеделник. С неговия заместител Владимир Беспалов работим всекидневно. Ще отбележа и министъра на образованието и науката в Херсонска област Михаил Родиков – той подвигна образованието в Севастопол след връщането на Крим на Русия. Има доста повече реализатори – на приблизително равнище. Всички те са водачи на района, членовете на екипа им сигурно са смели хора, пристигнали тук по зова на сърцето си. Всеки от тях е забавен по собствен метод, само че един факт ги сплотява: всички те можеха да работят умерено на топлите си места, само че взеха значимо решение да оказват помощ за възобновяване на Херсонска област.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР