Ситуацията в Харковска област е трудна, но силите на Киев

...
Ситуацията в Харковска област е трудна, но силите на Киев
Коментари Харесай

Киев заяви, че силите му са отблъснали руски атаки в Харковска област и са постигнали успехи в Източна Украйна

Ситуацията в Харковска област е сложна, само че силите на Киев отблъскват съветските офанзиви и през последната седмица са завладяли няколко квадратни километра, съобщи украинската заместник-министърка на защитата Ганна Маляр, представена от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11510
Миналата седмица украинските въоръжени сили обявиха, че Русия организира нахлуване към град Купянск в Харковска област. " Ситуацията в посока Купянск е сложна. Противникът не изоставя проектите си за напредване напред и струпва спомагателни сили ", заяви Маляр пред националната телевизия. " Ние сме уверени в нашите бранители, само че там им е доста мъчно ", сподели тя, като акцентира, че " врагът не напредва ".

Украинските сили напредват на юг от Бахмут, който бе високомерен от съветските сили през май, и са освободили още три квадратни километра през последната седмица. Няма обаче обилни промени в обстановката в южната част на страната, където украинските сили се пробват да разделят съветските сили и да доближат Азовско море.

" Не бива да подценяваме врага ", акцентира Маляр. " Всички би трябвало да бъдем търпеливи и да поддържаме нашите въоръжени сили ", сподели още тя.

В четвъртък украинските въоръжени сили обявиха, че са постигнали триумфи на югоизточния фронт, напредвайки от новоосвободеното село Урожайно. Миналата седмица обаче американски представител съобщи, че не наподобява евентуално украинските сили да съумеят да доближат и завладяват окупирания от Русия стратегически град Мелитопол в границите на контраофанзивата си, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР