Ситуацията в Донбас във всеки един може да се усложни.

...
Ситуацията в Донбас във всеки един може да се усложни.
Коментари Харесай

Ситуацията в Донбас може да се усложни, предупреждава Путин

Ситуацията в Донбас във всеки един може да се усложни . Това предизвести съветският президент Владимир Путин довечера, по-малко от 24 часа откакто подписа и издаде декрет за подготвеност на съветската войска да влезе на тяхна територия.

По думите на Путин бойните дейности и до този миг не престават, а е ясно, че диалози не могат да се повеждам т, оповестява ТАСС.

Путин разгласи Минските съглашения за мъртви . Той още веднъж повтори тезата, че Русия е била предан сътрудник и се е интересува и упорствала непрестанно за осъществяването на Минските съглашения - документ, който по думите на съветския президент, е резултат на компромис. Той напомни, че е измежду създателите на този документ от името на Руската федерация.

Украинските управляващи обществено обявиха, че няма да съблюдават Минските съглашения, Руската федерация към този момент не може да толерира геноцида на хората в Донбас.

По думите на Путин признаването на тези републики е било подбудено точно от обстоятелството, че управлението на Киев към този момент обществено е заявило, че няма да се преценява с тези съглашения .

" Да чакаме продължението на тази насмешка с хората, този геноцид на съвсем четири милиона души, които живеят на тези територии? Просто е невероятно да го гледаш. Е, по какъв начин можеш да търпиш това повече .. ", сподели съветският водач.
 Путин желае Запада да признае Крим за съветски
Путин желае Запада да признае Крим за съветски

Анексията на Крим през 2014 година е отражение на желанието на хората на полуострова

Путин изясни, че Москва е чула изказвания за желанията на Украйна още веднъж да получи нуклеарно оръжие . " Разбираме, че тези думи бяха отправени най-вече към нас. И желая да кажа, че ги чухме ".

По думите му Украйна има много необятни нуклеарни пълномощия още от руско време . По-специално той означи, че там са ситуирани няколко атомни блока и нуклеарната промишленост е развита " сносно и необятно ". " Там има учебни заведения, всичко е там, с цел да се реши този проблем с доста по-бързи темпове, в сравнение с в тези страни, които вземат решение тези проблеми от нулата ".

Според него в Украйна липсва единствено система за обогатяване на уран, " само че това е въпрос на технология ". " За Украйна това не е нерешим проблем. Той може да бъде решен много просто ", сподели той.

За него въоръжената " анти-Русия ", представлявана от Украйна, е неприемлива за Руската федерация , изключително предвид на сегашните нуклеарни упоритости на Киев . Путин сподели още, че появяването даже на тактически нуклеарни оръжия в Украйна значи стратегическа опасност за Русия .

Русия желае демилитаризацията на Украйна . " Всичко, което беше казано нагоре, може да бъде обърнато за една секунда, в случай че нашите по този начин наречени сътрудници изпълнят сегашните управляващи в Киев със модерни типове оръжия. Следователно най-важният миг е известна степен на демилитаризация на днешна Украйна, защото това е единственият обективно следен фактор, който може да бъде следен и на който можем да отговорим ", отговаряйки на въпрос на какво би асъдействало за разведряване в връзките със Запада и Украйна .

Русия е срещу присъединението на Украйна към НАТО , декларацията за неутралитет на Украйна би била най-хубавото решение , сподели Путин.
 Шойгу вижда изключителна заплаха в думите на Украйна за нуклеарни оръжия
Шойгу вижда изключителна заплаха в думите на Украйна за нуклеарни оръжия

Като част от Съюз на съветските социалистически републики има техниката, технологиите и експертите за създаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР