Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но

...
Ситуацията в Добрич не е добра. Не е драматична, но
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Към края на годината ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми!

 " Ситуацията в Добрич не е добра. Не е трагична, само че не е добра. През май имаше 0 случаи, през юни 7, през август 580. Това е стеснителен растеж. Циркулацията на вируса е интензивна. Ако не се вземат ограничения, тази наклонност ще продължи ".

Това съобщи държавният здравен контрольор Ангел Кунчев на брифинг със здравния министър Костадин Ангелов в Добрич. Той насочи рецензии към болничното заведение в града и работата й със инфектираните с COVID-19. По думите му болничното заведение " подкрепя за разпространяването на вируса ".

" Тенденцията не е добра, само че може да се обърне в границите на 2-3 седмици ", сподели доктор Кунчев. Към края на годината, когато ще има и сезонен грип, нещата може да станат неуправляеми, счита още държавният здравен контрольор. " Видях в болничното заведение някои неща, които не ми харесаха ", сподели здравният министър Костадин Ангелов. Едното било смесването на потоците на пациентите. В единия завършек на коридора на петия етаж е " чистата " зона, в другия – Коронавирус зоната. Всички пациенти се обслужвали от еднакъв личен състав. Здравният министър видял и цивилни хора без персонални защитни средства да влизат в болничното заведение.

" Ще предизвикваме заседание за избор на нов шеф и промени в съвета на шефовете ", съобщи Костадин Ангелов. Здравният министър още веднъж изясни, че разпространяването на ковид се дължи най-много поради неспазването на противоепидемичните ограничения като носене на маски и ръкавици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР