Ситуацията в детските градини е променена. От една страна, децата

...
Ситуацията в детските градини е променена. От една страна, децата
Коментари Харесай

Ани Владимирова: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост

Ситуацията в детските градини е изменена. От една страна, децата там нямат обществена прочувствена зрялост като държание и речеви умения. От друга страна, учителите са мощно затормозени ". Това съобщи за "Събуди се " психологът Ани Владимирова дни, откакто се развихри абсурдът с бургаската детска градина "Брезичка ", в която беше записано по какъв начин възпитателки крещят и протягат ръка на децата.

"Възпитателите имат невисок обществен статус. Те към този момент не са обект на почит нито от страна на родителите, нито от страна на обществото. Това води до положение на тревога и те изгубват самоконтрол ", добави психологът.

"Аз съм сигурна, че тези две учителки са се шокирали от това, което са видяли от страни, че вършат. Защото когато човек е в положение на афект, той от време на време не помни какво прави, има го и този миг. Така че би било потребно човек да се види в профил. Целта е хората да трансформират държанието си и да си помигнат, и в случай че ти се видиш в профил по какъв начин загубваш самоконтрол, какво те предизвика да се държиш по този начин, ти можеш да го управляваш ", приключи Владимирова.

Директорката на столичната детска градина "Детски парадайс " Мария Йорданова прикани да се гледа на случилото се като на случай. "Не желая да виждам на това като на наклонност. Това не е практиката в детската градина. Това не може да бъде индикатор за нашата работа ", счита тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР