Ситуацията в Буча е провокация с цел дискредитиране на Руската

...
Ситуацията в Буча е провокация с цел дискредитиране на Руската
Коментари Харесай

Посланикът на Русия в САЩ: Провокацията в град Буча е върхът на лъжата и цинизма

Ситуацията в Буча е провокация за дискредитиране на Руската федерация и оправдаване на глобите, страните от НАТО нямат потребност от същинско следствие на случилото се. Това написа във вторник ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram. „ Целта е една и съща – да се дискредитира Русия, да се оправдаят глобите, доставките на оръжие, други вражески дейности, в допълнение да се утежни обстановката в Украйна “, акцентира той. Според Володин „ страните от НАТО нямат потребност от следствие, причинителите към този момент са избрани “, написа ТАСС

Междувременно посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов назова провокацията в Буча връх на неистини и цинизъм, като уточни, че Вашингтон " заел позицията на прокурор " и почнал да назначава причинителите. Украинските управляващи в навечерието разпространиха фрагменти, на които съгласно тях са снимани починалите цивилни в Буча. Те упрекнаха съветските войски за гибелта си, до момента в който Владимир Зеленски дефинира случая като " геноцид ", показва РИА Новости.

" Провокацията в град Буча е върхът на лъжата и цинизма. Във Вашингтон, без доказателства, незабавно заеха позицията на прокурор и започнаха да назначават причинителите ", сподели Антонов в отговор на медиен въпрос, оповестен от посолство в Telegram. Той също по този начин назова изказванията на американските управляващи по отношение на военните закононарушения, за които се твърди, че са осъществени от съветски военни на територията на Украйна " неоснователни обвинявания " и част от координирани старания на Запада за демонизиране на въоръжените сили. По-рано съветското министерство на защитата назова изявленията от Буча " следващата провокация ".

Както показаха от военното ведомство, през времето, когато това обитаемо място е било под контрола на въоръжените сили, „ нито един локален гражданин не е потърпевш от насилствени дейности “. Подчертава се, че всички съветски елементи изцяло са напуснали Буча на 30 март. Министерството добави, че изходите от града на север не са били блокирани, до момента в който южните околности, в това число жилищните региони, са били обстрелвани от украинските сили за сигурност от артилерия с огромен диаметър и реактивни системи за залпово изстрелване.

Източници: ТАСС, РИА
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР