Ситуацията в Близкия изток е много динамична. Нужна е една

...
Ситуацията в Близкия изток е много динамична. Нужна е една
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Очаквам хибридна война в Близкия изток

Ситуацията в Близкия изток е доста динамична. Нужна е една обща оценка. Така е привързан света, че няма по какъв начин една сходна обстановка да не ни засегне. Това съобщи в ефира на Нова телевизия Димитър Гърдев, специалист по сигурността, съобщи вести.бг.

Според Йордан Божилов, специалист по сигурността,  България не е независим състезател и би трябвало българските дипломати да вземат участие в една обща позиция на Европа. " Може да се предизвикат цивилен войни - като в Йемен, където Иран има извънредно въздействие. Също по този начин не изключвам и едно радикализиране. Може да се употребяват и хакерски атаки и хибридни войни ", счита още Божилов.

" Европейски Съюз е доста песимистичен към отношението на Съединени американски щати към Иран. Европейската позиция е много по-обрана и ще забележим какво ще се реши на следващия ден ", съобщи Божилов.

Гърдев е безапелационен, че при възможни удари на територията на член на НАТО - може да се задейства член 5, последно той е бил задействан на 11 септември при терористичните офанзиви в Съединени американски щати. Икономическият съставен елемент също е важен  и тук става дума за международните тържища и цената на петрола. Иран е една страна, която има оръжие за всеобщо поразяване, което може да доближи до територията на България, а това не би трябвало да се подценява, счита още той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР