Ситуацията в Блъгария може да се сравни с медийна гражданска

...
Ситуацията в Блъгария може да се сравни с медийна гражданска
Коментари Харесай

”Репортери без граници” след среща с Борисов: В България има медийна гражданска война. Не сме съгласни с него, че има свобода

Ситуацията в Блъгария може да се съпостави с " медийна революция ". Много фактори би трябвало да се подобрят, с цел да не е България на последно място в Европейски Съюз и Балканите във връзка с медийната независимост, съобщи Фрог нюз.

Това споделиха пред жунралисти представителите на „ Репортери без граници “, които през днешния ден имаха среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Кристоф Делоар - общоприет секретар на организацията и  ръководителят на отдел  Полин Адес-Мевел показаха за следващ път паниката си от рецесията в БНР и от обстоятелството, че проправителствените медии са подкрепяни от властта.

Припомняме, че организацията всяка година сформира показател на свободата на медиите и равнищата на корупция в 180 страни, а в него България на 111-то. “Репортери без граници “ сигнализираха неведнъж през последните месеци, че в продължение на три години не получават отговор на поканата си за среща с министър ръководителят Борисов. " Един от въпросите, които повдигнахме, е за публицистичната самостоятелност на публичните медии в България. Тя би трябвало да се усъвършенства ", уточни Делоар. Той добави, че организацията не е съгласна с мнението на министър-председателя, че публичните медии в България работят свободно.

Адес-Мевел подчертава върху правния и административен напън, оказван над медии у нас. Тя уточни измежду основните проблеми и неналичието на бистрота за медийната благосъстоятелност, споровете на ползи и др. 

Премиерът даде обещание да изследва рекомендациите ни, само че отхвърли над медиите да се оказва юридически напън, допълниха от организацията.

Бойко Борисов е срещнал Кристоф Делоар с неотдавна признатата от държавното управление мярка посредством държавното сдружение „ Български пощи ” ЕАД да се прави разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната и с работата на европейския комисар от България Мария Габриел. Министър-председателят е поканил представителите на „ Репортери без граници “ да вземат участие с оферти за законодателни промени, които да подсигуряват на медиите самостоятелност, а на обществото правото на вярна и точна осведоменост, оповестяват от пресслужата на Министерски съвет.

Ето какво написа по-рано Борисов за срещата

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0... (преди 20 секунди) Рейтинг: 8518 | Одобрение: 3673 Тези за какво не ги вози с джипа?  0  1 CollectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 967 | Одобрение: -3908 Гражданска медийна война има поради журналята, които са предатели и служат на комунягите! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY.Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР