Ситуацията в анексираните от Русия четири украински области е изключително

...
Ситуацията в анексираните от Русия четири украински области е изключително
Коментари Харесай

Путин с извънредно съобщение!

Ситуацията в анексираните от Русия четири украински области е " извънредно сложна ", призна президентът Владимир Путин, представен от Ройтерс и ТАСС.

Във видеообръщение по случай Деня на чиновниците на силите за сигурност - празник, който е на респект в страната, Путин прикани съветските спецслужби да засилят защитата на границите и ги инструктира да затегнат контрола над обществото, съобщи Днес.бг.

През септември съветският президент разгласи на тържествена гала в Кремъл анексията на четири украински области - към 15 % от територията на прилежащата страна. По-рано този месец обаче той призна след редица военни неуспехи напоследък, че " специфичната военна интервенция " в Украйна " може да бъде дълъг развой ", отбелязва Ройтерс.
" Да, за вас е мъчно в този момент. Ситуацията в Донецката и Луганската национална република, в Херсонска и Запорожка област, е извънредно сложна ", обърна се Путин към чиновниците на съветските сили за сигурност, ситуирани на украинска територия.

В своето видеообръщение той прикани за по-интензивна работа по линия на Федералната работа за сигурност и граничната работа.

" (Границата) би трябвало да бъде надеждно предпазена. Всички опити за нарушаването й би трябвало да бъдат предотвратявани бързо и дейно, като бъдат употребявани всички сили и средства, които имаме на наше разположение, в това число мобилни групи и специфичните елементи ", сподели Путин.

Той инструктира спецслужбите да затегнат контрола над обществото и да усилят до оптимално допустима степен " използването на оперативния, техническия и личностния капацитет ", с цел да предотвратят рисковете, идващи от чужбина и вътрешни предатели.

" Сега се изисква оптимално самообладание, централизация на силите от страна на контраразузнавателните организации, в това число военното разузнаване ", акцентира съветският президент. Той прикани за решителни ограничения против дейностите на задграничните спецслужби и за бързо разкриване на предателите, шпионите и саботьорите.

" Ваш дълг е да извършите всичко допустимо, с цел да гарантирате в оптималната степен сигурността на (жителите на анексираните региони), спазването на техните права и свободи ", обърна се Путин към чиновниците на съветските силови ведомства, ситуирани в Украйна, и им даде обещание " модерно съоръжение и оръжия ".
(БТА)

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР