Ситуацията у нас днес много наподобява на гоблен, шит от

...
Ситуацията у нас днес много наподобява на гоблен, шит от
Коментари Харесай

Тройното трио или как всички станаха великомученици

Ситуацията у нас през днешния ден доста прилича на гоблен, шит от горестна стопанка в дълги самотни вечери. Хем има някаква драма, хем е леко гротескно. От едната страна е полегналото заради болести и карантини държавно управление, от другата - всички останали,. Като там, при полегналите, е редно да прибавим и Движение за права и свободи, които изкусно се пробват да се пришият към Българска социалистическа партия, пък Българска социалистическа партия - към митинга.
В това, прочее, не би имало нищо неприятно, в случай че водачът на Българска социалистическа партия се изявяваше поредно - да, поредно - като ослепителен опозиционен водач. За страдание, ослепителен не можем да кажем.
Движение за права и свободи в лицето на своя почетен ръководител, хидроинженер и огромен теоретико-практик и на марксизма-ленинизма, и на капитализма -  сътрудник Сава, беше първият прицел на митинга. И вярно. Впоследствие Движение за права и свободи избълва какво ли не против " Демократична България ", в това число това, че ги назова " проведена незаконна група ".
Тази сюжетна линия заслужава внимание. Гледайте кого нападна Доган, при кого пращат прокуратура, Национална агенция за приходите или елементарни бухалки и бъдете сигурни, че той е чист и линията му е вярна.
В против ГЕРБ и Движение за права и свободи наред с разпознаваемите политически субекти има и нови играчи. Един от тях е " Отровното трио ", които към момента не са партия, само че се изявяват на площадите, в обществените мрежи и в медиите. Позициите им постоянно са аргументирани, а идеите - ясни и недвусмислени. По тази причина реализират въздействие. Дотолкова, че да се заявят още преди да са станали политически индивид за ролята на балансьори, медиатори и помирители.
Организираната от тях среща за почтени избори имаше за цел да провежда наблюдаване на изборите, тъй като всички знаем по какъв начин ги печели ГЕРБ. Сред поканените бяха хората на Мая Манолова и на Слави Трифонов, които пристигнаха, и " Демократична България ", които не пристигнаха. Тази среща извади на повърхността тлеещия от много време спор сред достоверната десница и новите играчи. Нови, нови, какъв брой да са нови - Манолова е от 13 години в политиката, а Слави е може би най-разпознаваемото измежду българите лице заради вековния си престой в телевизионния ефир.

Тлеещият спор мина в престрелки сред последователите на Триото и Демократична България, от които обаче никой няма да завоюва. Тази неизбежност докара до позиция на великомученици професорите Дайнов и Минеков. Дайнов - тъй като призоваваше за единство. Минеков - тъй като свои му забивали нож в гърба. По принцип са прави. Без общи дейности Борисов няма да бъде съборен. Но по какъв начин да бъдат общи, когато тънката алена линия е толкова дебела?

За десните е поръчка за нова Тройна коалиция с всички съпътстващи асоциации. А пък за тройното формирование към Триото десните са тройкаджии, които все не съумяват да завоюват изборите.
Десницата, била тя достоверна, антична, градска, селска и впрочем, няма по какъв начин да е в един кюп със Слави Трифонов. И това е очеизвадно. Сблъсъкът не е политически, а манталитетен. За да има някакъв тип единство, се постанова по-ясна артикулация, която обаче липсва и от двете страни.

 Отровното трио,Има подобен народ и Изправи се. БГ ще следят дружно изборите " Отровното трио ", " ИТН " и " Изправи се. БГ " ще следят дружно изборите
" Отровното трио " се срещна през днешния ден с две извънпарламентарни партии, с които реализира единодушие взаимно да следят идващите избори. Е...
Преди всичко би трябвало обществено да се регистрира на демократите, че тазгодишните митинги започнаха след тяхната акция в Росенец. Трябва да се подчертае и поредното им отношение и към Борисов, и към основния прокурор - още от мандата на Цацаров. (Не мога да се сдържа и отново ще попитам къде бяха Българска социалистическа партия, Манолова, Радев и прочие пришиващи се към митинга, когато същите хора стачкуваха на същите места против Цацаратурата, трансформирала се в Гешевтура.) Не бива да се омаловажава и ролята на Инициатива " Правосъдие за всеки " (ИПВ) и БОЕЦ, които са по площадите най-малко от 2017 година, а техни представители и последователи - от доста по-рано. За което минаха през много институционални бухалки.
На второ място би трябвало да се артикулира ясно, че не става дума за предизборно сдружаване или за каквито и да било взаимни политически планове, а за общи дейности за събаряне на държавното управление. Това явно не е направено по този начин, както би трябвало, тъй като хората не са го разбрали и не престават да се обстрелват из обществените мрежи с взаимни упреци. " Колко пъти Отровното трио са дали микрофона на ИПВ или на БОЕЦ ", питат хората. Подобни въпроси, само че от противоположната страна, имаше, когато Демократична България и ИПВ бяха уредници на протестни шествия и акции. Нека единствено да си напомним какъв брой постоянно имаше и дублирани митинги - в един и същи ден, само че на друго място или в разнообразни часове.
И в случай че за спонтанните млади няма огромно значение кой е уредник на нещо, с което са съгласни, то за по-улегналите явно има. Защото са се нагледали на великомученици в новата българска политика - всичките до един съвършено устроени след това.
Извън мученическия сюжет Това, Което Имаме като Републиканец, към момента е отвън протестната неразбория и следва лично разписание. Защото в политиката не е най-важното да те стриймват с микрофон в ръка. Уви, трябват и структури. А преди време Цветанов сътвори структурите на ГЕРБ. Не е изискал, не е прибрал най-малко половината при себе си. Което ще е същинско ново начало, нали?
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР