NHS трябва да приеме роботиката и изкуствения интелект, за да бъде годна за бъдещето, предупреждават хирурзите

...
Ситуацията се усложнява от поредица от стачки на консултанти, медицински
Коментари Харесай

Ситуацията се усложнява от поредица от стачки на консултанти, медицински сестри и друг персонал, включително.

Професор Наим Сумро , който е в съвета на Кралския колеж по хирурзи, каза пред Sky News, че „огромното търсене“ на здравни грижи може да бъде решено само чрез технология – особено като .

„Не можем просто да генерираме повече хора,“ каза той.

„Най-големият проблем, пред който сме изправени в момента, е достъпът до грижи – и роботиката, данните и изкуственият интелект ще помогнат на NHS да отговори на тези предизвикателства.“

Обяснено е състоянието на NHS

Роботиката може да „трансформира използването на леглото“

Правителството се обръща към частния сектор в опит да намали списъците на чакащите в NHS

Някои Тръстовете на NHS вече са в челните редици на този натиск.

Миналата година фондацията на NHS Foundation Trust на Гай и Сейнт Томас, която се гордее с най-голямата програма за роботизирана хирургия в Обединеното кралство, завърши процедури за една седмица с робот-асистирани радикални простатектомии за един ден.

Проф Соомро, който е използвал същите така наречени роботизирани системи Da Vinci в болницата Freeman в Нюкасъл, каза, че възприемането на технологията е „преобразило използването на леглото“.

" Едно от големите предизвикателства, пред които сме изправени, е пространството за легло – ако го нямаме, това означава, че пациентите просто нямат достъп до операции и болници“, каза той.

„Роботиката ни позволява да направим три операции на ден вместо една и някои пациенти се прибират вкъщи в същия ден.

„Извършваме 100% от операциите на рак на бъбреците, простатата и пикочния мехур роботизирано и има възможности за разширяване в други специалности и масово подобрете производителността."

Прочетете още:
Неравенството в здравеопазването нараства, тъй като списъците с чакащи са близо до вероятния връх
Списъците с чакащи са „национален скандал", казва председателят на BMA
Криза на NHS: Как се представят здравните услуги във вашия район

„Аз съм търпелив пациент“

Запознайте се с Милтън

Ботовете Da Vinci, които се използват във все по-голям брой тръстове на NHS, действат като продължение на ръцете и пръстите на хирурга, което позволява сложни процедури.

Други тръстове изпробват нови форми на роботика, които надхвърлят операционната зала.

Университетската болница в Милтън Кейнс има използва андроиди с форма на пингвин като болнични носачи, помагайки за преместването на документи и лекарства в сайта, за да освободи време на персонала.

Сега наречени Milton, те са дело на британската фирма за изкуствен интелект Academy of Robots, която преди това направи самоуправляващо се превозно средство, използвано за транспортиране на лекарства от аптеки до домове за възрастни по време на пандемията.

Предметите са опаковани в гърба на Милтън и той използва същите технологии като в самоуправляващите се автомобили, за да се движи безопасно и да избегне катастрофи в предмети или хора. Ако все пак се забие, служителите грабват включено дистанционно за игра, за да поемат контрола.

Главният изпълнителен директор Уилям Сачити, който показа Милтън на Goodwood Festival of Speed's Future Lab миналия месец, каза пред Sky News: „Някои служители на NHS правете 10 000 до 15 000 крачки на ден, като просто вървите до и от отделенията.

„Ако можете да имате робот, който прави това отново и отново, не се уморява и работи 24/7, хората могат да бъдат назначени за по-важни задачи."

Изображение: Милтън, ботът-помощник в Университетската болница на Милтън Кейнс. Снимка: NHS

Служителите на NHS губят време поради лоша технология

Идва след проучване, установено Хирурзите в Обединеното кралство губят средно по четири часа седмично поради неефективна технология.

Изследването на фирмата за здравни технологии Medtronic разкри, че 79% смятат, че грижите ще бъдат по-лесни, ако комплектът им бъде подобрен.

Професор Санджай Пуркаяста, хирург-консултант в Imperial College Healthcare Trust, каза пред Sky News, че има „сериозна“ нужда в NHS да възприеме модерни технологии, включително „напълно цифрова система за медицински досиета“.

Д-р Пуркаяста също похвали потенциала на така наречените виртуални близнаци - - и AI за автоматизиране на административни задачи.

Пилотно проучване в Съри установи, че AI може да категоризира и интерпретира рентгенови лъчи, компютърна томография и ултразвук, за да освободи времето на клиницистите за работа с лице към пациента.

Инструментът от Qure AI е изпробван от Frimley Health NHS Foundation Trust и може да прави разлика между нормални и необичайни сканирания на гръдния кош с 99,7% степен на точност.

Дарън Стивънс, корпоративен вицепрезидент на компанията, каза, че NHS трябва да приеме AI, тъй като не може да наеме рентгенографи, рентгенолози и лекари „на нивото, от което се нуждаем, за да отговорим на търсенето“.

Тони Блеър: „NHS не изпълнява целта си“

Новите технологии са „ключова част“ от плана на правителството за NHS

Говорител на правителството каза, че достъпът до нови технологии, които могат да спестят време на персонала, е „ключова част“ от неговия .

„Използването на AI ще подобри грижите за пациентите и ще позволи по-бързо диагностициране на състояния като рак, което може да бъде животоспасяващо“, казаха те.

„От съществено значение е да продължим да се възползваме максимално от тази революционна технология , поради което това правителство инвестира още £21 милиона за тръстове за внедряване на AI инструменти за изображения като Qure в NHS.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР