Ситуацията със собствеността на Дунарит“ е много объркана. Г-н Емилиян

...
Ситуацията със собствеността на Дунарит“ е много объркана. Г-н Емилиян
Коментари Харесай

Караниколов: Емилян Гебрев не е собственик на Дунарит

„ Ситуацията със собствеността на „ Дунарит “ е доста объркана. Г-н Емилиян Гебрев не е вписан в Търговския указател като притежател на сдружението ”. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на брифинг в Министерството на стопанската система.

По думите му все още притежател си остава сдружението " Кемира ", акциите на които са запорирани от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОМПИ), което е видно от Търговския указател.

„ Имаше спекулации, че Министерството на стопанската система лишава лиценза на " Дунарит ", само че не е правилно. Поемаме ангажимент сдружението да не стопира работа си и служащите да запазят работните си места “, добави Караниколов.

Според него вакуум в този бизнес няма - в случай че едно сдружение бъде спряно, задгранични съперници идват на негово място.

Караниколов напомни, че Държавна консолидационна компания (ДКК) е платила на синдиците на КТБ, като с тези пари ще бъдат задоволени кредиторите на банката. В тази връзка даже имало благодарствено писмо към премиера Бойко Борисов и Министерството на стопанската система от страна на „ Дунарит ".

Следващата седмица Министерството на стопанската система ще показа разбор за положението към отговорностите на „ Дунарит “. Икономическият министър увери, че ведомството ще работи в полза на служащите, оптималното действие на сдружението и респективно на целия военно-промишлен комплекс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР