Ситуацията с яз. Бебреш в никакъв случай не можем да

...
Ситуацията с яз. Бебреш в никакъв случай не можем да
Коментари Харесай

Кметът на Ботевград: Ситуацията с язовир Бебреш не е безопасна

Ситуацията с бент. " Бебреш " никога не можем да определим като безвредна. Това съобщи кметът на Ботевград Иван Гавалюгов пред Българска национална телевизия.

По думите му през октомври 2016 година се е стигнало до кота мъртъв размер на язовир " Бебреш ".

Сигналната лампа на нас ни е светнала доста по-рано. Аз съм уведомил публично " Напоителни системи " с писмо от юни месец, когато язовирът беше полупразен макар пролетното снеготопене и дъждове, които в полза на истината не бяха толкоз значителни, изясни Гавалюгов.

Отговор от сдружението обаче кметът не е получил.

По публични данни от " Напоителни системи ", които са държавното комерсиално сдружение, което стопанисва бент. " Бебреш ", има към 1,470 млн. куб. метра вода от потребния размер на язовира, който може да се употребява за питейно-битово водоснабдяване главно на Ботевград и близките села. Това е главният източник.

Припомняме, че през вчерашния ден кметът на Ботевград Иван Гавалюгов се срещна с премиера във връзка водоснабдяването в града.

По време на срещата Борисов разпореди да не се позволява водна рецесия и в Ботевград.

В края на предходната година кметът предизвести, че в язовир " Бебреш " има вода за питейно-битово водоснабдяване за към 6 седмици. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР