Ситуацията с трафика на камиони в района на ГКПП Дунав

...
Ситуацията с трафика на камиони в района на ГКПП Дунав
Коментари Харесай

Кметът на Русе: Ситуацията с трафика на ГКПП „Дунав мост“ е трагична

Ситуацията с трафика на камиони в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе е сериозна. Това разяснява пред кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. 

Причината е, че за следващ ден опашките от камиони в региона на граничния пункт са километрични. Това затруднява, а на моменти блокира придвижването по пътя Русе - Мартен и по интернационалния бул. " България ", поради което русенци всеобщо недоволстват. 

" Пътуването в региона е извънредно. Работя в индустриална зона " Тегра ", която се намира сред Русе и Мартен. Заради задръстването от камиони тази заран пътувах половин час. Разстоянието е единствено пет-шест километра. Мои сътрудници попаднаха в задръстването и пристигнаха на работа в 10:30 часа ", изясни 39-годишният Йордан Йорданов. По думите му ситуацията е същото и в противоположна посока. 

Кметът на Русе Пенчо Милков изясни, че е разговарял с министъра на районното развиване и благоустройството. Премиерът също е осведомен.

" Уверяват ме, че тировете се задържат в прилежащи области. Обясних, че ситуацията е нетърпимо. Полицията в Русе прави всичко допустимо да контролира трафика с всички сили и средства ", сподели Милков. 

Той осведоми, че до дни се чака да бъде сложено началото на строителството на буферния паркинг.  " Надявам се в доста бърз интервал да стартира да се построява. Срокът е девет месеца, дружно с проектирането, само че уверението на строителя е, че това ще стане по-бързо ", изясни Милков. 

Областният шеф на Русе Анатоли Станев разяснява, че натоварванията от камиони са епизодични и са свързани с жестоко тъпчене на разпоредбите за придвижване от страна на някои задгранични водачи. " Изпитваме усложнения по вменяването на отговорност, защото водачите са чужденци ", изясни Станев. 

Той сподели още, че прекъсването на камиони в прилежащи на Русе области се управлява от координационен център. " За страдание това от време на време се прави кампанийно - откакто тук към този момент имаме струпване на камиони ", сподели Станев. 

По думите му казусът ще се позволи след построяването на буферни паркинги и с възобновяването на фериботната линия с Гюргево.

От граничния пункт оповестиха, че за последното денонощие в България през " Дунав мост " в двете направления са минали 2974 камиона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР