Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект

...
Ситуацията с разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да стане обект
Коментари Харесай

Мария Захарова: Разрушаването на Каховската ВЕЦ трябва да бъде предмет на международно разследване

Ситуацията с разрушаването на Каховската Водноелектрическа централа би трябвало да стане обект на международно изследване и следствие, съобщи през днешния ден говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова пред радио " Спутник ", съобщи ТАСС.

 

" Естествено, това към този момент не е тематиката на деня или тематиката на седмицата, тя към този момент е сложена в исторически подтекст - това, което се случи през вчерашния ден в Каховската Водноелектрическа централа. То в действителност би трябвало да бъде обект на международно изследване, проучване и следствие ", сподели тя.

 

Захарова акцентира: " Реакцията на Запада е 100% предвидима във всички сходни обстановки. Това е безкрайното предпочитание да се упрекна Русия за всичко, което се случва, без значение дали то фактически се е случило, или е плод на въображението ". Освен това реакцията на груповия Запад " постоянно ще бъде такава ", добави говорителката на съветската дипломация.

 

Тя изясни това като част от информационно-психологическата война и " безкрайното свързване с нашата страна на всичко отрицателно, което се случва в западните страни, отвън тях и по периметъра, с цел да се поддържа истеричното отношение на личното население към обстановката към Русия, в Русия като цяло и така нататък "

 

Захарова напомни взривяването на газопроводите “Северен поток ” 1 и 2 и отсъствието на обществено огласени съответни резултати от работата на западните проверяващи органи.

 

" Световната общественост, международната публицистика просто би трябвало в този момент да подбере всички тези обстоятелства, които ние цитирахме, и да стартира лично следствие към тях в последна сметка ", уточни Захарова.

 

В резултат на частичното разрушение на язовирната стена на Каховската Водноелектрическа централа се стигна до неконтролируемо изпускане на вода и до огромни наводнения. Наводнени са към този момент 14 обитаеми места, а има риск общо наводнени да бъдат към 80 обитаеми места. Жителите на околните села се изтеглят.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР