Ситуацията с разпространението на коклюш у нас продължава да се

...
Ситуацията с разпространението на коклюш у нас продължава да се
Коментари Харесай

Първи смъртни случаи от коклюш у нас

Ситуацията с разпространяването на коклюш у нас продължава да се усложнява. bTV научи, че вече има първи смъртни случаи – на бебета от Кюстендил.

Според информацията, с която разполага bTV, децата към момента не са били във възраст, в която е можело да им се приложи ваксина.

Информацията беше доказана от три източника. Все още обаче се чака публично удостоверение и от Министерство на здравеопазването. 

Случаите на коклюш порастват в цялата страна. Според данните в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) при тях има доказани 59 случая единствено за миналата седмица. 

От началото на годината – болните от коклюш са 205. За съпоставяне през същия интервал на 2023 година те са едвам четири.

Сериозна е и обстановката в София, излиза наяве от информация на столичната здравна ревизия. За седмица има открити 36 случая. 

Припомняме, че болестта е изключително рисково за кърмачета, които не са получили първата си ваксина.

Сред най-разпознаваемите признаци са кихане, леко повишение на температурата и пристъпи на кашлица, които не могат да бъдат облекчени. Кашлицата постоянно е остра и продължителна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР