Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, затяга се допълнително

...
Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, затяга се допълнително
Коментари Харесай

Нинова: БСП иска извънредно заседание на НС за кризата в енергетиката

„ Ситуацията с митингите на енергетиците се утежнява, стяга се в допълнение напрежението, поради което ние, от Българска социалистическа партия подхващаме съответни стъпки в опит да бъде решена тази рецесия, и най-много – да бъде непокътната енергетиката, енергийната сигурност на страната и работните места на над 20 хиляди души ”. Това съобщи на ексклузивен брифинг в централата на Българска социалистическа партия водачът на социалистическата партия Корнелия Нинова.
„ Днес господин Борисов още веднъж в характерен жанр, стоешком настрана, правейки се леко на умряла лисица, дава препоръки, подлага на критика ПП/ДБ. Но дано не забравяме, че казусът стартира от неговото ръководство и че сега ГЕРБ държат ключа за решаването на тази рецесия. Така, че да не се прави, че няма нищо общо с това и да трансферира цялата отговорност на Денков и кабинета. Защото с гласовете на ГЕРБ минават всички решения, препоръчани от ПП/ДБ в Парламента, гласовете на ГЕРБ държат това държавно управление ”, уточни Корнелия Нинова.
От „ Българска социалистическа партия за България ” внасят през днешния ден писмо до Росен Желязков да свика във вторник или в сряда изключително съвещание на Народното събрание, стана ясно от изказването на социалистите. 
„ Ако ГЕРБ и Борисов са с чисти планове да решат рецесията и да спасят българската енергетика – да поддържат с гласовете си нашето предложение от петък ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия и напомни предлагането: „ Народното събрание разпорежда на Министерски съвет да анулира решението си за изпращането на Плана за възобновяване и резистентност, да изиска едномесечна пролонгация от Европейска комисия - това е допустимо, да не лъжат хората, че няма да дойдат парите, в случай че желаеме пролонгация ”. 
 
По думите й през  този един месец може да се беседва със синдикати, с служащи, с парламентарно показаните партии, с цел да се откри най-хубавото решение. „ Всичко това зависи от гласовете на ГЕРБ. Росен Желязков е от ГЕРБ. Ако в действителност са доброжелателни – Росен Желязков да свика Парламента и да вземем това решение с гласовете на ГЕРБ ”, безапелационна бе Нинова.
Според нея сега още веднъж вършат същото, както и до момента – някъде по кабинети, по манастирски килии договарят на мрачно коя компания какъв брой повече от парите от Плана да вземе. „ Но никога не договарят излаз от рецесията. Само хвърля Борисов съчки в огъня и не го интересува решението за България, за българската енергетика и националната сигурност на страната ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия и съобщи: 
„ Изходът е институционален, незадкулисен, транспарантен и пред всички български жители – привикване на Народното събрание, където да се разиска предлагането на „ Българска социалистическа партия за България ”, което и съответствува с настояванията на протестиращите. Да се види кой кой е посредством гласоподаване.  Ако ГЕРБ поддържат – значи в действителност са загрижени. Ако не поддържат – то лъсва цялата истина: че и повода за митингите е у тях, и не желаят да намерят решението ”. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР