Ситуацията с пандемията от COVID-19 обърка сериозно плановете в този

...
Ситуацията с пандемията от COVID-19 обърка сериозно плановете в този
Коментари Харесай

България с две квоти във вдигането на тежестите при мъжете за Токио

Ситуацията с пандемията от COVID-19 обърка съществено проектите в този спорт, като от интернационалната федерация съумяха да провеждат единствено два квалификационни шампионата за Олимпиадата.

В същото време европейското състезание беше отсрочено с една година и ще се организира през този април в Москва. За конкуренцията в съветската столица българския мъжки състав ще разполага с цялостен тим.

Всичко това показа треньорът на националния тим Иван Иванов. А ето и какво още показа олимпийският първенец от Игрите в Барселона през 1992 година:

„ В момента половината тим е на Белмекен. Другата половина е на друго място. Разделени са юноши и дами, мъжете са настрана. Тук има единствено 8 подиума, не мога да вместя тима на тези 8 подиума. Качихме се на високопланинската база през вчерашния ден, нямаше никакъв проблем. Пътят е разчистен. Снощи отново валя. Натрупа може би повече от 20 сантиметра. Дойде снегорин, разчисти паркинга, пътят е пристъпен. Няма проблем. На първо четене се готвим за европейското състезание, което е последна подготовка за олимпийските игри. То ще е в Москва от 3 до 11 април. Не сме обезпокоени, добре се движим в точките за квотите. Смятаме да участваме с цялостен тим при мъжете, което не се е случвало от много време и се надявам на едно положително класиране. Ще заминем с 10 състезатели, всички ще се борят от първо до 6 място. При дамите ще участваме с 4 или 5 състезателки. По мое виждане две от тях ще са в медалите.

Състоянието на девойките и момчетата е положително. Не сме спирали подготовка. За благополучие всички направени проби за коронасирус са негативни. Нямаме позитивни. На олимпийските игри ще имаме двама състезатели. Опитаха се предходната година да трансформират квалификационната скица, само че не се получи. От четирима състезатели - Стилиян Грозев, Божидар Андреев, Юндер Бейтула и Христо Христов, би трябвало да изберем двама. Ще забележим какви ще са поръчките, кои страни са подадени в категориите и по-късно ще търсим най-оптималния вид. И в изискванията на пандемия непрекъснато сме посещавани от допинг ченгета. От МОК потвърдиха, че повдигането на тежести остава в програмата на Игрите в Париж през 2024 година, само че по-късно оставането им в олимпийската стратегия най-вероятно ще бъде проблем “, добави още Иванов пред.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР