Ситуацията с падналите в Полша отломки от ракета не дава

...
Ситуацията с падналите в Полша отломки от ракета не дава
Коментари Харесай

Кремъл: Не виждаме повод за ескалация във връзка с експлозията в Полша

Ситуацията с падналите в Полша парчета от ракета не дава никакъв мотив за ескалация, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Варшава можеше незабавно да каже, че става дума за парчета от ракета, изстреляна от противовъздушна система С-300, която няма нищо общо с Русия, сподели още Песков. " Не, не знам да е имало такова нещо ", отвърна представителят, запитан от публицист дали съветските управляващи са се свързали със Съединени американски щати или НАТО, с цел да не се стига до ескалация. " Работата е там, че няма и мотив за ескалация. Поляците можеха незабавно да оповестят, че става дума за парчета от ракета, изстреляна от система С-300. Ако го бяха създали, всички експерти щяха незабавно да схванат, че това не може да е била ракета, която има връзка с съветските въоръжение сили ", безапелационен бе Песков.

Някои страни направиха неоснователни изказвания по отношение на вчерашната детонация в Полша, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Кремъл приветства " сдържаната " реакция на американския президент Джо Байдън по отношение на детонацията в Полша, съобщи Асошиейтед прес. По-рано полският президент Анджей Дуда съобщи, че Варшава не разполага с доказателства кой е изстрелял ракетата, предизвикала гибелта на двама души.

Източник от НАТО съобщи пред Ройтерс, че Байдън е споделил на сътрудниците си от Г-7 и НАТО, че детонацията в Източна Полша е породена от ракета, изстреляна от украинската противовъздушна защита.

Песков изрази също по този начин задоволството на Кремъл от напредъка в договарянията за удължение на периода на така наречен " зърнена " договорка, който изтича на 19 ноември. Той посочи, че се чака напълно скоро съветският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган да обсъдят този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР