Ситуацията с нивата на реките и язовирите в страната е

...
Ситуацията с нивата на реките и язовирите в страната е
Коментари Харесай

Главен комисар Николов за бедствието в Хайредин: Ситуацията е под контрол

Ситуацията с равнищата на реките и язовирите в страната е естествена като се изключи язовир „ Рогозен 1 “ в община Хайредин. Това разгласи след заседание при вицепремиера Красимир Каракачанов началникът на дирекцията „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Николай Николов. Проблемът е в злепоставен преливник, само че няма заплаха за популацията. Евакуацията на 9 души е била доброволна и като превантивна мярка.

„ На Хайредин са съсредоточени доста частни компании, които сега прекарват тежка скална маса с концепцията да забавим скоростта на водата и отсам да забавим разрушаването на стената. Ситуацията е под надзор. Там няма рискова обстановка. Няма заплаха за живота и здравето на хората и за тяхното имущество “, акцентира основен комисар Николов. „ Проблем е, че при идващия дъжд отново ще се повтори тази обстановка. Трябва да се осъществя план от притежателя на този язовир. Там нещата ще се възстановяват едвам когато бъде изработен главен ремонт на оборудването, “ изясни Николов.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов призна, че са нужни незабавни ограничения за подсилване на язовира. „ Всичко опира до финансови средства. Ще рапортувам на премиера за обстановката и нужните средства да бъдат отпуснати за незабавни дейности “, увери Каракачанов.

През тази нощ се чака повишаване в равнищата на Огоста, Скът и Янтра, предизвести основен комисар Николов

„ Пряка заплаха за неселените места обаче няма. В околните три дни не се плануват рискови метеорологични феномени. Въпреки това сме дали инструкции на локалните управляващи за предприемане на ограничения, най-много наблюдаване на сериозните сектори и ранно предизвестие на застрашените хора “, сподели Николов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР