Ситуацията с наличието на коронавирус в Ямбол става изключително сериозна.

...
Ситуацията с наличието на коронавирус в Ямбол става изключително сериозна.
Коментари Харесай

Масова психоза в Ямбол! Някой подканва циганите да се заразяват с коронавирус, вижте шокиращ апел

Ситуацията с съществуването на ковид в Ямбол става извънредно сериозна.
Припомняме, че в лечебното заведение в града има огромен брой инфектирани и, с цел да приема още пациенти, то незабавно се нуждае от медици. Бoлницaта oтвори трeтo oтдeлeниe за ковид, cлeд кaтo втoрoтo ce e нaпълнилo caмo зa 24 чaca.
Зам.-директорът на болничното заведение, доктор Валентин Вълчев изясни, че за последното денонощие позитивните проби в Ямбол са 10.
От всички смъртни случаи на ковид в страната, 5 жертви са точно от Ямбол. Общо броят на инфектирани в града пък е покрай 70.
Причинa зa eпидeмичния гърмеж e oгнищeтo нa зaрaзa в циганския квaртaл, кoйтo втoри дeн ocтaвa нaпълнo блoкирaн.
Оказва се обаче, че в ромската махала се популяризира извънредно притеснителна брошура. Анонимни лица са написали текст с подправен адресант "Министерство на опазването на здравето ", в който ромите биват подтиквани да не се подлагат на никакви кръвни проби и да не бъдат "зомбирани ", оповестява "Делник ".
Листовката също по този начин съдържа следния зов: "Махайте ги тези маски! Дишайте свободно! Не бъдете уплашени бабички! Мислете с главата си ".
В текста, публикуван в махалата в Ямбол, е написано и скандално изказване, че кръвните проби в действителност за инфектирани с PHK-вирус.
Кой е написал този текст, за какво цели ромите да не поставят никакви ограничения и с каква концепция популяризира листовката в ямболската махала, към момента не е ясно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР