Ситуацията с мигрантския натиск е чувствително по-сериозна в сравнение с

...
Ситуацията с мигрантския натиск е чувствително по-сериозна в сравнение с
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Мигрантският натиск идва от новата ситуация в Турция, трябва контакт с Ердоган

„ Ситуацията с мигрантския напън е сензитивно по-сериозна спрямо преди половин година и повода е новата обстановка в Турция ”. Това разяснява арабистът проф. Владимир Чуков в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS.

„ На 18 юни идната година има президентски и парламентарни избори и това е извънредно значим миг за голямата бежанска миграционна общественост в Турция. Преди няколко дни един турски опозиционен политик загатна следното: „ Нека да ратифицираме контракта на Финландия и Швеция, в случай че те одобряват на своя територия 6.7 млн. бежанци от Турция и 3.5 млн. сирийци ”. При всички случаи тези хора не се усещат сигурни в Турция и мигрантският напън ще се усилва. Всичките 27 страни-членки на Европейски Съюз сме страни по Бежанската спогодба от Женева, ние не можем да се откажем. Въпросът е по какъв начин ще бъде интерпретирано това ", разяснява още арабистът.

Спроед него законодателите у нас би трябвало да имат философия.

" Българското държавно управление би трябвало доста добре да направи разбор на тази голяма миграционна общественост в Турция, тъй като тя върви през нашата страна. Трябва да се търси контакт с Ердоган. Тази тематика би трябвало да бъде най-малко паралелна на тематиката за газа ”, разяснява още специалистът.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР