Ситуацията с кризата в Украйна се мени буквално с минути,

...
Ситуацията с кризата в Украйна се мени буквално с минути,
Коментари Харесай

Несигурност за Украйна: Русия отстъпва. Русия с план да анексира Украйна

Ситуацията с рецесията в Украйна се мени безусловно с минути, като през днешния ден (15 февруари) към този момент има положителни вести, само че има и такива, които тормозят.

Русия смъква напрежението

Вече се появи информация както в формалната съветска държавна осведомителна организация ТАСС, по този начин и в РИА Новости, а и във френски издания, че част от съветските войски, дислоцирани по границата с Украйна с публична задача " военни учения ", към този момент се изтеглят. Това наподобява като вест, която удостоверява казваното от Кремъл, че не се възнамерява съветска инвазия в Украйна. Информацията се появи и във френски осведомителни източници, както и в " Ал Джазира ", която обаче цитира съветски източник – " Интерфакс ".

Напрежението в действителност става по-сериозно



Снимка: Getty Images

Междувременно, в ТАСС се появи и друга вест – че Върховната Рада на Украйна е излязла с декларация да не се признава бъдеща съветска декларация за самостоятелност и признание на Донецка и Луганска република . Има два плана за резолюция по въпроса в съветския парламент (Дума), като единият е на комунистическата партия на Генадий Зюганов, а другият е на " Единна Русия ", партията на Путин. Декларацията на комунистите е с искане Владимир Путин да признае неотложно Донецката и Луганската република за самостоятелни страни. Другата декларация е апел към Путин да разиска въпроса с съветското министерство на външните работи. Те би трябвало да бъдат гласувани през днешния ден, 15 февруари. Ще бъде призната тази, която събере повече гласове. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично разяснява разновидността на комунистите с думите, че е значимо да се заобикалят стъпки, които могат да предизвикат повишение на напрежението в обстановката с Украйна

След срещата сред украинския президент Володимир Зеленски и немския канцлер Олаф Шолц се появи информация, че Украйна ще работи за специфичен закон по отношение на статута на Донбас . Шолц беше безапелационен, че би трябвало да се съблюдават Минските съглашения и че Германия пази териториалната целокупност на Украйна, която е алена линия за Берлин. Днес, 15 февруари, той е на аудиенция в Москва, като се чака среща с съветския президент Владимир Путин.

Същевременно предприемачът Лев Парнас, който е прочут като непосредствен до някогашния юрист на Доналд Тръм Руди Джулиани, написа в Twitter, че Владимир Путин е издал заповед-предупреждение за всички съветски гражданив в Украйна – да изоставен. Официално такава информация няма.

Russian President Vladimir Putin has ordered all Russian citizens to leave Ukraine immediately. This is not a good sign. Please pray for the people of Ukraine.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР