Ситуацията с коронавируса във видинската болница Св. Петка, където има

...
Ситуацията с коронавируса във видинската болница Св. Петка, където има
Коментари Харесай

В Румъния обърнаха внимание на многото заразени медици във видинската болница Св. Петка

Ситуацията с ковид във видинската болница " Св. Петка ", където има публично 43 доказани случаи на разболели се с COVID-19, се трансформира в обект на просторен материал и в Румъния. Румънското издание Digi24 преглежда тематиката, откакто е съумяло да приказва с личен състав, пациенти, управление на болничното заведение, както и с кмета на Видин Цветан Ценков.
Основен воин в репортажа е здравната сестра Марияна Върбовска. Тя беше една от тези, които се оплакаха от обстановката в " Св. Петка " през Фейсбук – припомнете си ТУК! Пред румънската медия Върбовска споделя и, че не е имало задоволително маски и ръкавици и че в действителност аптеката на болничното заведение продавала такива.
" Когато публично влязохме в изключително състояние поради пандемията, получихме по 1 маска и 2 чифта ръкавици за промяна. Казаха ни, че няма повече. По-късно разбрах, че болничната аптека разполага с повече от задоволително. Цялото защитно съоръжение остана там – не разбирам за какво не го дадоха ", споделя Върбовска.
Тя споделя и, че за 20 души промяна имало единствено 2 тоалетни – за Спешна здравна помощ, в това число водачите, с цел да илюстрира неприятните работни условия.
Управителят на болничното заведение Ивета Найденова е безапелационна, че не е правилно, че болничното заведение не е купила задоволително защитни материали за медиците.
Но неодобрение има и от пациенти. Бащата на Петър и Оля Миланови е умрял в " Св. Петка ", написа румънската медия. Петър желае някой да поеме отговорност, защото никой не споделя дали татко му не се е заразил с ковид в болница " Св. Петка ", където е лежал. Съответно, той упорства за обезщетение.
Видинският кмет Цветан Ценков признава, че мъчно се намира медицински личен състав, само че обръща внимание на заплащането – 440 евро месечно. Според него, като водач на рейс вземаш два пъти повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР