Ситуацията с коронавируса в съседна Румъния става все по-тежка. Тази

...
Ситуацията с коронавируса в съседна Румъния става все по-тежка. Тази
Коментари Харесай

Отвориха полеви болници в Румъния заради COVID-19

Ситуацията с ковид в прилежаща Румъния става все по-тежка. Тази седмица бяха достигнати рекордни стойности на новозаразените и смъртните случаи. Болниците са цялостни, като се стигна даже до приемането на пациенти в палатки и други краткотрайни помощения.

Новите случаи на заразат са по 15 000 дневно. Непрекъснато порастват и на смъртните случаи. Вчера бяха регистрирани над 330 за едно денонощие. Лекари и сестри споделят, че ситуацията е сериозно.

„ Не можем да преброим какъв брой пациенти минаха от тук. Снощи имахме 20 коли за спешна помощ, които чакаха извън и нямаше къде да настаним хората. Решението е това, което виждате. Трябва да ги посрещаме като на фронта, все едно сме във война ", сподели здравната сестра Камелия.
свързани новини7276на 25.03.2020
В дворовете на някои лечебни заведения бяха разпънати полеви лечебни заведения. От един месец са спрени всички интервенции, отвън неотложните, с цел да могат лекарите да посрещнат вълната. Държавата прави всичко допустимо да облекчи обстановката.

От прилежаща Унгария споделиха, че Букурещ са ги търсили, с цел да договорят изпращането на пациенти или подкрепяне с маджарски лекари в Румъния.

„ Като християни се опитваме да се молим за всеки, който си отиде, само че постоянно няма време за това. Трябва незабавно да се оказва помощ на другите ", споделя Ливиу Буруляну, друга здравна сестра в Букурещ, съобщи нова телевизия.

Експерти акцентират, че Румъния е измежду страните в Европа с най-нисък % на имунизирани против COVID-19. В комбинацията от по-заразния Делта вид на ковид се стига до настоящето състояние.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР