Ситуацията с коронавируса в Китай е спокойна и не се

...
Ситуацията с коронавируса в Китай е спокойна и не се
Коментари Харесай

В Китай вече има над 1 милион ваксинирани срещу COVID-19

Ситуацията с ковид в Китай е спокойна и не се следи втора вълна. По публична статистика има десетки случаи в цялата страна, само че те са малко на фона на многочисленото население, сподели Цън Цон, ръководител на Съвета за стопански и дипломатически връзки с Китай.
„ Китайските досиета “ – поверителни документи разкриват грешките и цензурата при започване на пандемията
Разработват се няколко типа ваксини, които се дават най-много на медицинските лица и държавните чиновници.
„ Ваксините се вършат от три китайски компании, като те са предопределени за целия свят, в случай че някой желае да ги закупи. Четири от имунизациите са в финален етап на тестване върху хора. Властите обаче настояват, че те са подобаващи за незабавна потребност “, изясни Цън Цон.
В Китай към този момент има над 1 милион имунизирани против COVID-19.
По думите на Цън Цон дисциплината и сериозното отношение към този проблем е това, което оказва помощ на всички азиатски страни да съумеят да овладеят безконтролното разпространяване на ковид.

Експерти на СЗО желаят още веднъж да посетят пазара в Ухан, откъдето е тръгнал COVID-19
„ В западните страни хората нямат доверие в ръководещите и за тях огромен проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди ковид и за тях това отношение е необичайно. Това е главната разлика “, разяснява Цън Цон.

Той изясни още, че рецесията с ковид се е отразила отрицателно и върху китайската стопанска система. Мерките в страната са финансово подкрепяне на огромни държавни компании, с цел да може техните чиновници да запазят работните си места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР