Ситуацията с коронавируса в Германия продължава да е много, много

...
Ситуацията с коронавируса в Германия продължава да е много, много
Коментари Харесай

Роберт Кох: Ситуацията с коронавируса в Германия е много, много сериозна”

Ситуацията с ковид в Германия продължава да е " доста, доста сериозна ", сподели Институтът " Роберт Кох ", който означи през днешния ден рекордно висок брой новозаразени, съобщи ДПА.

За последните 24 часа са регистрирани 17 855 нови инфектирани и 104 умряли. По принцип числата, които се оповестяват в неделя, са малко по-ниски, защото през уикендите се вършат по-малко проби, само че преди една седмица институтът заяви за 12 196 нови случаи и 68 умряли, което значи, че има увеличение на бройките, отбелязва ДПА.

За последните седем дни репродуктивното число се е нараснало до 129,2 от 127 преди една седмица.

Данните от 70 лечебни заведения демонстрират, че се хоспитализират от ден на ден младежи и интензивните отделения бързо се пълнят.

Общият брой на записаните инфекции в Германия от началото на епидемията към този момент е 2 998 268, а на смъртните случаи - 78 353.

Заради растящия брой инфектирани и незадоволително имунизирани не се чака скорошно възобновяване на събития, при които се събират доста хора, като панаири и фестивали. Сдружението на уредниците им съобщи, че не може да прави бързи проби при прояви, на които биха пристигнали в действителност доста хора.

В същото време министърът на труда Хубертус Хайл сподели, че има проекти да се вкара условие за правене на бързи проби на работното място, с цел да бъдат защитени тези, които не могат да работят от у дома. Тук е ролята и отговорността на бизнеса, сподели той в изявление за " Билд ам зонтаг ". Сега единствено 61 на 100 от бизнесите оферират на чиновниците си безвъзмездни проби за ковид. Предложението работодателите да бъдат задължени да тестват чиновниците си ще се разисква във вторник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР