Ситуацията с изнасяне на данни от Прокуратурата не е безпрецедентна,

...
Ситуацията с изнасяне на данни от Прокуратурата не е безпрецедентна,
Коментари Харесай

ГДБОП: Външно лице е поръчал хакването на НАП. Името му ще стане ясно по-късно


Ситуацията с изнасяне на данни от Прокуратурата не е невиждана, тъй като би трябвало да се покажат данни, които ще станат ясни в съда, съобщи в утринния блок на бТВ основен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП.

„ Много бързо се не помни истината. Това, което беше изнесено от Прокуратурата е резултат от работата на ГДБОП “, сподели Спиридонов и добави, че е редно хората да видят кои вървят по телевизионни студия. На въпрос по какъв начин тези хора от вълшебници са се трансформирали в кибертерористи, шефът на ГДБОП отговори, че всичко е въпрос на квалификации.

Спиридонов заяви, че това, което е показано през вчерашния ден от Прокуратурата е една доста дребна част от това, което е било в компютъра на Кристиян Бойков. Камери демонстрират по какъв начин той превежда думи от български на съветски език, с цел да ги изпрати на няколко медии, разкри основният комисар. „ Вижте по какъв начин може да станеш жертва на личната си система за сигурност “, добави той. До сполучливият свършек на разкриването на офанзивата се стигна след работата на ГДБОП и ДАНС, изясни шефът на ГДБОП и разясни още веднъж, че навръх компютъра на Бойков са открити данни, че от него е осъществено хакването на Национална агенция за приходите. „ Има неща, които въобще не са извадени още и които дават съображение за връзката сред офанзивата и „ ТАД груп “, заяви Ивайло Спиридонов.

Той разкри, че Кристиян Бойков е бил обучаван от човек от ГДБОП в учебно заведение, само че съгласно него очевидно не е участвал в тези часове.

Спиридонов отхвърли ГДБОП да са желали услуги от „ ТАД груп “. „ От дълги години работим все пак с неправителствения бранш и с частни компании. Дори оня ден пристигна компания при нас и ни осведоми за система, която може да се пробие “, сподели Ивайло Спиридонов и добави: „ Така се работи “.

На въпрос по какъв начин е продънен компютъра на Бойков, шефът на ГДБОП въпреки всичко отговори: „ С ловкост и лукавост “ и разясни, че паролите са станали ясни от камерите.

„ Мотивът на „ ТАД груп “ ще стане явен в съда “, добави той и прикани: „ Имайте самообладание “. „ Кристиян Бойков не може самичък да извърши тази хакерска офанзива. Такива неща се вършат със мощна и ясна поддръжка. Това ще стане ясно и в съда, разпитите на сътрудниците на младежа удостоверяват това “, сподели шефът на ГДБОП.

Спиридонов заяви, че хакерската офанзива на Национална агенция за приходите е поръчана извън, само че разясни, че името на поръчителя ще стане ясно на по-късен стадий.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР