Ситуацията с горивата е под контрол. Това обяви от парламентарната

...
Ситуацията с горивата е под контрол. Това обяви от парламентарната
Коментари Харесай

Премиерът: Ситуацията с горивата е под контрол

Ситуацията с горивата е под надзор. Това разгласи от парламентарната естрада министър председателят Кирил Петков.

Виктория Василева от " ИТН " попита има ли нарушаване в доставките на газ и нефт в България и от кое място може да има различни доставки.

" Проведохме доста срещи с " Лукойл ", с цел да сме сигурни, че те имат различна доставка на недопечен нефт, който не е съветски. Танкерите се разтоварват, няма нарушени доставки. Засега всичко е под надзор. За газа се договарят количества през Гърция. Както и дерогация за електричество. " Лукойл " е благосъстоятелност на швейцарска компания и те са подготвени да преработват и не съветски нефт ", добави Кирил Петков.

" Правилно поискахте от Комисията за защита на конкуренцията да ревизират какво се случва с цените на горивата. Нашият разбор - има място за по-силен регулатор на пазара на горива в България. Цените на горивата ще касаят растежа. Време е да създадем каквото можем ", сподели Мартин Димитров от " Демократична България ".

" Петролът, който е доставен до " Лукойл ", е 60% уран. Техният отговор е, че цената им е формирана от швейцарската компания. Днес помолихме да ни кажат по какъв начин е ценообразуван, с цел да има едно по-плавно повишаване въз основата на международните пазари. Заявиха подготвеност да обсъдим този факт. Ще се опитаме да използваме този микс сред урал и неурал ", сподели още Кирил Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР