Ситуацията с бунта няма да повлияе на хода на водената

...
Ситуацията с бунта няма да повлияе на хода на водената
Коментари Харесай

Кремъл: Ситуацията с бунта няма да окаже влияние върху хода на войната в Украйна

Ситуацията с протеста няма да повлияе на хода на водената от Русия война в Украйна, която Москва назовава " специфична военна интервенция ", съобщи ТАСС, като цитира представителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Войната " продължава, нашите бойци на фронтовата линия демонстрират подвиг, те отблъскват контранастъплението на въоръжените сили на Украйна доста, доста дейно. И интервенцията ще продължи ", сподели той, отговаряйки на въпрос, заложен от медиите.

Част от бойците на частната военна компания " Вагнер ", които са отказали да вземат участие в " марша " на създателя на компанията Евгений Пригожин към Москва, ще подпишат контракти с съветското министерство на защитата, добави Песков. " Постигнато е съглашение, че (бойците на) " Вагнер " ще се върнат в лагерите си, на мястото, където се намират. Някои от тях, които желаят, в бъдеще ще подпишат контракти с Министерството на защитата. Това се отнася за частта, която не е взела участие в тази " акция ", съгласно представителят на Кремъл.

Властите няма да преследват останалите бойци на " Вагнер ", които са взели участие в протеста, " като се имат поради заслугите им на фронта ", добави Песков.

Започнатото наказателно дело против Евгений Пригожин " ще бъде прекъснато, а той самият ще отиде в Беларус ", заяви още Песков. Той съобщи, че не знае с какво ще се занимава там съветският олигарх или каква служба ще заема, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР