Ситуацията с болните от Covid-19 в Пловдивска област се усложнява

...
Ситуацията с болните от Covid-19 в Пловдивска област се усложнява
Коментари Харесай

Тревожни нива на заболяваемост в Пловдив и Ловеч

Ситуацията с болните от Covid-19 в Пловдивска област се усложнява и към този момент има над 930 приети в болница. По тази причина медицинският щаб реши от през днешния ден леглата в здравните заведения с Covid отделения да се усилят, оповестява БНР.

Междувременно РЗИ стартира разпределението на новите количества ваксини по имунизационните центрове.

В Пловдив и региона поради промени в описите с членове на секционните изборни комисии към момента продължава ваксинирането на администрацията за вота. Така избраните за Пловдивската здравна ревизия нови 90 флакона от имунизацията на „ Пфайзер “ ще бъдат употребявани за довеждане докрай на процеса.

Включени са и всички останали, на които е пристигнал редът за слагането на втора игла.

Отделно нови 4000 дози на имунизацията на „ АстраЗенека “ ще бъдат предоставени по имунизационните центрове, където се имунизират записалите се в електронния указател.

На този стадий няма опция за всеобща имунизация, сподели заместник-директорът на РЗИ-Пловдив доктор Аргир Аргиров.

„ Количествата не са огромни, тъй че за зелени коридори е доста рано да се приказва. Евентуално може да има, само че те ще са със „ АстраЗенека “.

Д-р Аргиров акцентира, че продължава имунизирането и с дребните количества на „ Модерна “, разпределени още предходната седмица.

Заболеваемостта от Covid-19 в област Ловеч пък през днешния ден приближи 650 ни 100 хиляди население и е доста по-висока от пика през ноември и декември предходната година.

Въпреки това, в случай че ограниченията на национално равнище не бъдат удължени, детските градини и яслите в Ловеч ще бъдат отворени на 5 април (понеделник).

На съвещание на общинския спешен щаб в Ловеч беше регистрирано, че единствено за последната седмица в региона са регистрирани 342 нови случая на инфектирани с ковид, като половината от тях са в Ловеч.

Спрямо пика през ноември и декември предходната година, когато заболеваемостта в региона е била 411 на 100 хиляди население, регистрираната през днешния ден е 643 на 100 хиляди население, което е забележителен растеж.

За последното денонощие в района са диагностицирани 27 нови случая, като 18 от тях са в Ловеч.

С тях дейните сега са повече от 860, като за лекуване в лечебни заведения са настанени 192 души с ковид.

Починалите в региона от началото на пандемията към този момент са 225.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР