Ситуацията с боклука във Варна има криминален характер, смята кметът

...
Ситуацията с боклука във Варна има криминален характер, смята кметът
Коментари Харесай

Коцев обяви война на боклука във Варна, ситуацията била криминална

Ситуацията с боклука във Варна има престъпен темперамент, счита кметът на града Благомир Коцев. Той разгласи, че в прокуратурата ще бъде импортиран сигнал за умишлени дейности на " неидентифицирани събирачи на вторични първични материали ".



„ На доста места във Варна микросметищата наподобяват съвсем режисирани. Разполагаме и с десетки изказвания от очевидци за проведени групи, които в тъмната част на денонощието изкарват боклука от контейнерите и го разхвърлят в близост. Дали в дейностите на лицата, преднамерено изхвърлящи отпадък към кофите за боклук, има претекст у варненци да остане трайното подстрекателство, че градът ни тъне в бедност, ще реши следствието ” написа Коцев в обществените мрежи. Той прибавя, че афишира война боклука в града.



„ Сред другите ограничения, които подхващаме, е нов правилник за изхвърлянето на едрогабаритни боклуци. Графикът планува те да се изхвърлят в съответни дни и часове за всеки един от регионите на Варна. Ако движимостите се изхвърлят отвън посочените дни, на жителите ще бъдат налагани наказания. От сметопочистващата компания всеки ден получавам фотоси на празни контейнери с големи сметища към тях. Те се основават от недобросъвестни жители, които очевидно нямат време да вдигнат капака на контейнера, с цел да видят, че вътре е празно. Призовавам варненци да прекратят тази процедура, тъй като от нея страдаме всички. Санкции ще се постановат, до момента в който не се научим ”, декларира още Коцев.



Кметът добавя че сметопочистващата компания ЗМБГ е била глобявана за неизпълнението на отговорностите си всеки месец.



.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР