Ситуацията продължава да бъде много трудна - 6 милиона абонати

...
Ситуацията продължава да бъде много трудна - 6 милиона абонати
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Подготвяме нова мощна контрамярка срещу Русия

Ситуацията продължава да бъде доста сложна - 6 милиона клиенти са без ток, съобщи украинският президент

Украинският президентВолодимир Зеленски благодари на Бундестага за това, че утвърди резолюция, с която признава Гладомора за геноцид по отношение на украинския народ. Това е всеобщият апетит в Съветска Украйна през 30-те години на предишния век по време на ръководството на Йосиф Сталин, когато умират милиони украинци.

В нормалното си послание към сънародниците му Зеленски разгласи също, че Украйна приготвя нови решения, с цел да попречи на Русия в бъдеще да манипулира вътрешния живот в страната. " Анализираме желанията на окупаторите и приготвяме нова контрамярка, което ще е по-мощна от актуалното противопоставяне. Около 6 милиона клиенти в множеството райони на страната и в Киев нямат достъп до електричество. Ситуацията продължава да бъде доста сложна в столицата, както и в областите Киев, Виниця, Лвов, Одеса, Хмелницки и Черкаси ", уточни украинският държавен глава, съобщи.

Междувременно стана известно, че Пентагонът е упълномощил контракт за 1 милиард и 200 милиона $ за производството на шест усъвършенствани ракетни системи земя-въздух " НЕЙСАМС " за Украйна. Поръчката ще бъде изпълнена от компания " Рейтиън ", заяви организация " Ройтерс ", като се базира на представител на американското министерство на защитата.

Украйна получи първите две сходни системи за противовъздушна защита през ноември. Останалите ще бъдат доставени през идните месеци, щом бъдат създадени, оповестява още " Ройтерс ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР