Ситуацията продължава бавно се подобрява, пише във фейсбук проф. Николай

...
Ситуацията продължава бавно се подобрява, пише във фейсбук проф. Николай
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Омикронът няма да развали празниците. Яжте и пийте!

Ситуацията продължава постепенно се усъвършенства, написа във фейсбук проф. Николай Витанов. Паднахме под 2000 случая дневно. Както бе и планувано - дифузното разпространяване спря. Идат спокойни празници без Омикрона да ни ги скапе. Всичко това бе планувано и го знаете от дълго време. Витанов отново позна.
Хейтърите могат умерено да подвийват. Нека и те се усещат значими.
Сега по точките - разбор на обстановката.
0. Никулден мина от дълго време - през днешния ден е 17.12. Омикронът още го няма. Знаете прогнозата ми - този вид на вируса няма да може да стане доминантен у нас до Нова година. Проблемите с него ще са следващата година. Прогнозата се извършва. Народе, ще си изкараш спокойни празници. Пък в случай че си се вслушал в прогнозата ми и си се подготвил я някъде да отидеш, я празника да си организираш, още по-добре. Яж и пий. И помни прогнози не се вършат елементарно. Не очаквай, че върховете на държавното ръководство са такива като Витанов. Не са. Ще има да сърбаш каши. Но това следващата година. Сега празнувай.
1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.971 - близо е до 1.
Прогнозата я знаете - БАВНО разтоварване на здравната система Това е става пред очите ви. Броят на дейните случаи се чака да понижава постепенно. Празниците наближават, още сме над 90 000 дейни случая. Както виждате, упованията ми, че здравната система няма да може да се разтовари задоволително до края на годината, се сбъдват. Какво да кажем тук - прогнозите на Витанов се сбъдват, злобарите реват и вият. Ревете.
2. Смъртността
Да нагледаме клопката на Тамерлан.
Починали октомври - декември при вълната предходната година по това време - 6751
умряли 1-ви октомври 2021 - 20 968
умряли до днешна дата - 29 933
умряли от 1-ви октомври насам за тази вълна - 8965
Починали по отношение на умрелите от съответната вълна предходната година по това време - 132, 7% (от декември има още доста време).
Значи, дотук при тази вълна са умряли 32.7% повече хора в сравнение с при съответната вълна предходната година. Причина - незадоволително обхватна имунизация.
Ама що по този начин - чудят се някои. предходната година нямаше имунизация, тази има. И отново смъртността по-висока. Просто е - делта разновидността е по-заразен от британския - заразява повече хора. Вълната тази година беше по-висока от миналогодишната. Дори и при по-нисък % на смъртност това води до повече смъртни случаи дори и при съществуване на имунизация. Какъв е изводът. Ваксинацията е незадоволително обхватна. Това е ситуацията. Омикронът е още по-заразен. Ако успее да болести доста хора у нас, дори и при по-нисък % на смъртност от делта разновидността, умрелите отново няма да са малко. Тъй, че помнете това предизвестие и се пазете. Няма кой да ви пази.
Прогнозата за броя смъртни случаи в края на годината - чакам да прехвърлим 30 000. Кой ли не се изреди да реве и вие против тази прогноза. Днес броя е 29 933. До края на годината има 16 дни. Капанът на Тамерлан се стяга.
Хейтърите вият на умряло. Трупове броял Витанов, Витанов бил противен, нищо не разбирал и т.н и така нататък Я да забележим, каква ще е броя на следващия ден. Напомням ви, до края на годината има още време, а думичката в прогнозата е трансферирам. Ревете и вийте колкото щете. В клопката на Тамерлан сте злобари. Прехвърли ли броя 30 000 преди края на годината, прогнозата на Витанов се сбъдва, клопката щраква дефинитивно и вие ставате на колбаси и суджуци, както са ставали на колбаси и суджуци ония животни за бойците от армията на Тамерлан. Ревящи суджуци - до такава степен паднахте. 30 000 индивида си отпътуваха поради тъпите блажни теорийки в които вярвате и разпространявате. И не ви е отговорен Витанов, че ви споделя истината в очите. 3 цялостни дивизии хора си отпътуваха поради коплексарщината и маниакалната жадност за популярност на вашите гурута. И още ще си заминат. Това е ситуацията. Все едно война сме изгубили - и за какво? За да блеснат едни хора.
За имунизацията - в случай че щете, не ви карам принудително. АМА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПРЕПОРЪЧВАМ ДА съдебна експертиза ВАКСИНИРАТЕ.
Взимате си решенията сами, носите си следствията сами за вас си. Лошото е, че около вас може да пострада и някой различен.
3. Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето.
Съществени промени тук няма.
Развитието се чака да е позитивно и равнище 4 да изчезне.
Източна България е по-добре от западна.
4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук удостоверява изводите от предната карта.
Имаме предстоящ пробив - една от областите се чака да е вън от алената зона. Това е добре. Тая област както е тръгнала, може да иде и в зелената зона след някой ден. Да иде, няма неприятно. Нека и други за идат там след нея.
София-град се чака да е вън от доста тъмночервената
зона. Държи фронта и това е добре за цялостната конюнктура в страната. Очакванията са, броят болни на 100 000 души постепенно да понижава.
ДИФУЗНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ УГАСНА. Прогнозата на Витанов и тук е на път да се извърши - НАРОДЪТ ЩЕ ЯДЕ И ЩЕ ПИЕ Пожарна охрана ПРАЗНИЦИТЕ НАПУК НА ОМИКРОНА.
Този измъчен народ, огромна част от който не знае, по какъв начин ще изкара на следващия ден, има потребност един да му каже - народе, по тия празници най-малко за вируса няма да се притесняваш. Яж и пий и си носи новите облекла. Пък след Нова година, ще му мислим. Вместо да виете против мен, кажете го и вие на народа, успокойте го.
5. Картата на риска според нашата методология.
Виолетовото постепенно понижава. В Западна България също. И Благоевград излезе от виолетовата зона. Това е доста добре. Очаква се тази наклонност да продължи и през новата седмица. Трябва да държим по този начин и да внимаваме - въпреки всичко виолетовото още е доста. Благоприятния сюжет си прави работата, само че има потребност от нашата поддръжка, с цел да продължи да си я прави и да понижава обсега на виолетовата зона.
6. Омикрон разновидността на вируса - НЯМА Гражданско отделение НИ ПРИ НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР Пожарна охрана ЗАРАЗНИ И ПАРАЗИТНИ БОЛЕСТИ, НИ ПРИ ВИТАНОВ - системата за ранно предизвестие на Витанов към момента не го засича, а тя, както към този момент се убедихме, не е неприятна. Това е добре, само че да не се опияняваме. Ще пристигна, няма да ни се размине. Но каквито проблеми ще имаме с него - ще са следващата година. Това е прогнозата, направена е от дълго време, още когато другите ви плашеха със страшния Омикрон. И се извършва. Знаете -
като пристигна Омикронът, ще си направя статистиката и ще ви кажа тъкмо какво ще става след
Нова година. И до момента в който си очаквам данните за статистиката, може да се развихрят тези, които рупат чипс по диваните и доста знаят. Хайде бе, диванни ревачи, Нова година пристигна, Витанов сподели какво има да става два месеца напред. Свирепата теорама на Витанов за злобарите работи - никаква свястна прогноза не може да извършите, единствено можете да виете и ревете. И да каканижете когато Витанов предвижда нещо, че и вие сте могли да го кажете. Не, не можете да го кажете. То прогнози с рупане на чипс по диваните не се вършат.
7. Тотален локдаун до края на годината - няма да има.
Забравихме за тоталния локдаун - нали по този начин. Е, това беше и прогнозата на Витанов. И тая се сбъдна.
8. Сега радостната част. Да отбележа - радостната част не е за пандемията, а за обстановката в страната. Жанрът може да го назовем по този начин - комичен натурализъм на Витанов. Защо го има това - също знаете - в случай че потегли да ви приказвам с високопарните математичски термини, ще избягате на втората минута, в случай че не заспите от оттегчение. Тъй, че няма за какво да се дуя с високопарни приказки. Следствие - има много да си приказваме за Мърфи, Питър, Паркинсън и другите.
Та радостната част. Днес е много радостно. Ще обсъдим четвъртият закон на Финейгъл
КОГАТО ЕДНО НЕЩО ТРЪГНЕ ДА съдебна експертиза ПРОВАЛЯ, ВСЕКИ ОПИТ ДА съдебна експертиза СПАСИ СИТУАЦИЯТА, ВОДИ ДО ОЩЕ ПО-СИЛНОТО И ВЛОШАВАНЕ.
Практически приложения от закона на Финейгъл
а. Витанов и злобарите - постоянно с това почваме. Когато Витанов още през април предходната година сподели, че вируса си има помагачи и че това ще ни докара проблеми, злобари използваха това, с цел да почнат да провалят репутацията му. Витанов обаче знае закона на Финейгъл и не потегли да си избавя репутацията, нали по този начин. Докара злобарите да положение на ревящи суджуци. А едни ревящи суджуци мъчно ще ви провалят репутацията. Даже нова ще ви основат. Между другото какво стана със злокобния Мориарти. Или към този момент съм сътрудник Смит от Матрицата откакто е взел очите на Оракула.
А да, и душевен не съм добре - реват суджуците.
б. Правителството. Гледате закона на Финейгъл и си казвате - горкото държавно управление. Какво го чака след нова година. Ами какво го чака. Опити за избавяне на провалени обстановки, които още повече ще ги забатачат. Мрачният натурализъм на Витанов в деяние. Прост съвет - бъдете мрачни реалисти като мен. Изведнъж ще видите, че животът не е така тъмен.
в. Светът на науката - българската просвета е в батака. Можем да сме доста по-напред, но не сме. Провалена работа. Тръгваме да я спасяваме. Какво ни споделя законът на Финейгъл за тая работа. Правилно - обстановката още повече ще се забатачи. Значи би трябвало да избягаме от сферата на деяние на закона на Финейгъл. Как? След като ситуацията е неспасяемо, промени трябват тук. Ама какви. Е, тук към този момент стигаме до границата, след която препоръките към този момент не са безвъзмездни.
Добре, стига толкава за през днешния ден.
9. И така, прогнозата е удобна. Омикрон още го няма, празниците идат. Яжте и пийте на воля, забравете за проблемите, починете си. Проблемите са като остарялата болест - ще се обадят отново следващата година. Вършете си работата, живейте си живота, само че се пазете. Спазвайте три шарана отдалеченост, стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща.
Който желае, може и да се имунизира. Може и да не е наложително, само че е целесъобразно.
Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР