Ситуацията от вчера е напълно различна и ПП дължат обяснение.

...
Ситуацията от вчера е напълно различна и ПП дължат обяснение.
Коментари Харесай

След теча - нова ситуация, според Биков, и с нас ала-бала няма да си правят

Ситуацията от през вчерашния ден е изцяло друга и Политическа партия дължат пояснение. Това съобщи в студиото на Нова телевизия депутатът Тома Биков. Въпреки че категорично съобщи, че не е изненадат от дейностите на Радостин Василев, защото той е към този момент прочут с течове, Биков изрази възмущението си от чутото - само че във връзка с действителните настройки в Политическа партия.

Ако си мислят, че ще си вършат с нас ала-бала, както с Румен Радев, доста се лъжат. Ние не сме Румен Радев, отсече Тома Биков и повтори, че от ГЕРБ няма да разрешат на Политическа партия да си вършат " ала-бала " за 3-4 месеца и през това време да счупят страната. Това няма да се случи ", закани се Биков, утвърждавайки, че макар че липсва изненада, обстановката е към този момент друга.

Вчера депутатът от Политическа партия Радостин Василев разгласи, че напуща парламентарната групи и популяризира запис на народен съвет на " Продължаваме промяната " (ПП) на 21 май. Коментираха множеството политически партии, въпреки и главното настоящо лице - водачът на ГЕРБ Бойко Борисов - да резервира безмълвие, даже посъветва да не му се обръща внимание. Тази нощ обаче народен представител Десислава Атанасова пусна сбит пост във фейсбук със " Знаете къде е вратата ", а Делян Добрев разяснява яростно.

Новата обстановка, съгласно Биков е, че след записа Политическа партия не могат да продължат да упорстват да създадат еднопартийно държавно управление. И по тази причина, депутатът от ГЕРБ настоя, че споделят мнението на Демократична България и Надежда Йорданова, че би трябвало експертен кабинет или кабинет , който да е далечен от партийното управление. В този смисъл ГЕРБ не могат да поддържат Асен Василев за министър. " Не виждам по какъв начин в тази обстановка ние можем да подкрепим държавно управление, в което Асен Василев, да вземем за пример, е вицепремиер. След всичко това, което сподели. Смятам, че договарянията би трябвало да почнат изначало и да се сложи въпроса за непартийно присъединяване. "

Тома Биков акцентира, че не приказва за министерски кресла и че са дали мандат да договаря на Мария Габриел, макар поръчката, че ГЕРБ имат хора за три кабинета.

Той уточни обаче и че ГЕРБ и Политическа партия са на едно мнение, че България би трябвало да се стабилизира и възстановява, само че че се разминават в методите си.

" Казвам, че съгласно мен, хора - управителни фрагменти на Политическа партия, би трябвало да си останат в Народното събрание и оттова да имаме болшинство, което да управлява изпълнителната власт, с цел да не се реализират сходни хрумвания ", съобщи Тома Биков.

На фона на напрежението сред Борисов и основния прокурор Иван Гешев, Тома Биков изрично отхвърли ГЕРБ да ги е боязън от нещо. " От какво да ни е боязън, от какво да го е боязън Борисов? Нашите членове претърпяха целия наказателен уред, ние преживяхме Бойко Рашков, преживяхме арест на Борисов...? Проблемът е когато няма кой да те посрещне... ", изясни депутатът за последователите, които гласоподават за ГЕРБ. И въпросът въобще не е за имунитета на Борисов - водачът им нямал имунитет две години и през това време печелел два пъти избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР