Ситуацията от последните дни поставя един сериозен политически въпрос в

...
Ситуацията от последните дни поставя един сериозен политически въпрос в
Коментари Харесай

Политолог: Основният въпрос е кой управлява сектор „Енергетика“

”Ситуацията от последните дни слага един сериозен политически въпрос в България, а той е кой ръководи бранш „ Енергетика “, каква е отговорността на българската власт, тъй като е необяснимо по какъв начин е допустимо държавното управление да няма информация за това, което се случва, и единствено до преди броени дни да твърди, че няма по какъв начин да се намеси и да окаже въздействие. ” Това сподели пред БНР политологът Стефан Георгиев.

Според него към момента не излиза наяве какви са претекстовете министър председателят Бойко Борисов да изиска оставката на енергийния министър: " Дискусията за това дали госпожа Теменужка Петкова ще продължи да бъде енергиен министър, или не, някак си не дава никакви отговори. Г-жа Петкова към този момент е министър в оставка. От тук нататък няма по какъв начин да не кажем, че тя ненапълно е компрометирана в качеството си на министър на енергетиката. Дори и тя да се върне на поста си, остава въпросът дали тя ще разполага с престижа, с който е разполагала до този миг. "

Георгиев уточни, че остава неразбираемо кой ръководи бранш „ Енергетика “ в последните дни: " Правителството би трябвало скоропостижно да внесе изясненост по отношение на проблема, защото въпросителните и незнайните са извънредно доста. "

По думите му сега е видно, че последователите на сегашния кабинет са повече от неговите съперници, само че наклонността е низходяща:

„ Отново прави усещане, че министър председателят сменя позицията си, когато получи информация извън. Това идва да покаже, че сякаш българската страна не разполага с информация, а чака подсказка извън и тогава взима позиция, което е притеснително “.

Според политолога утвърждението към президента основава дискомфорт измежду властта: " Румен Радев си разрешава да заема доста дейна позиция по редица политически въпроси и това сигурно не е комфортно за властта ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР