Ситуацията около лагера на мигрантите на границата с Полша умишлено

...
Ситуацията около лагера на мигрантите на границата с Полша умишлено
Коментари Харесай

Лукашенко: Границата с Полша се нажежава, за да се въвлече Русия в конфликт

Ситуацията към лагера на мигрантите на границата с Полша съзнателно се нажежава, в това число с вярата да се въвлече Русия в този спор, разяснява президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от ТАСС.

" Ясно е, че обстановката на държавната граница се нажежава и е ясно с каква цел. Ние прелестно разбираме това. Не инцидентно те са разграничени със запетаи: " Лукашенко е отговорен ", следван от Путин, " Беларус е отговорна ", следвана от Русия. Ясно е, че това цели ескалация на напрежението. "

Беларуската страна е подготвена да улесни изпращането на бежанци на границата с Полша в родината им, само че те не показват предпочитание да се върнат вкъщи, сподели президентът на Беларус.

" Готови сме, както нормално правехме, да качим всички на самолети, в това число и " Белавиа ", която ще ги върне вкъщи. Но тези хора, би трябвало да кажа, са доста упорити: никой не желае да се върне ", добави той.

В същото време Лукашенко изяснява, че мигрантите няма къде да се върнат. " Те нямат жилище там, схващат, че няма с какво да хранят децата си. Освен това някои просто се опасяват за живота си, като се връщат ", сподели той. " Върши се доста дейна работа в тази посока, с цел да се убедят хората - апелирам, върнете се вкъщи ". " Но никой не желае да се върне ", сподели президентът.

Той сподели още, че беларуските управляващи вършат всичко, с цел да предотвратят натрупването на бежанци на държавната граница. Освен това, съгласно Лукашенко, Беларус е подготвена да достави мигранти на границата с Полша със самолети на Белавиа до Мюнхен.

Той напомни предлагането на Мюнхен да одобряват бежанци. " Ако поляците не обезпечат филантропичен кулоар, те предотвратяват това, можем да закараме Белавиа до Мюнхен. Какъв е казусът? Да, ще ги изведем със личните си самолети и ще ги изпратим до Мюнхен, в случай че е належащо ".

Лукашенко сподели още, че Беларус не желае спор на границата, Полша се нуждае от този спор. Беларуските управляващи не блокират доставката на помощ на мигрантите на границата.

Сега в лагера на мигрантите на границата има към 2 хиляди мигранти. Страните от Европейски Съюз упрекват Минск в умишлена ескалация на рецесията и приканват за налагане на наказания. Лукашенко съобщи, че самите западни страни са отговорни за тази обстановка, поради чиито дейности хората бягат от войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР