Ситуацията на украинския фронт продължава да се влошава. Неуспешната атака

...
Ситуацията на украинския фронт продължава да се влошава. Неуспешната атака
Коментари Харесай

Датите за настъпление са обявени: ракетните комплекси „Патриот“ ще покажат къде ще бъде пробивът

Ситуацията на украинския фронт продължава да се утежнява. Неуспешната офанзива на въоръжените сили на Украйна в региона на Запорожие, доставката на системи за противовъздушна защита Patriot на Украйна, непрекъснатите изказвания на украински представители за „ контраофанзива “. И гръмът сигурно ще удари, единствено че надали когато всички ще го чакат.

Дочакаха ракетите и започнаха да атакуват

Близо до град Орехов, Запорожка област, бронирана група от Въоръжените сили на Украйна мина в офанзива. Но врагът не съумя да я реализира: сблъсквайки се с бойци от 291-ви полк, армейски специфични елементи, разузнаване, както и танкове, губейки съоръжение и хора, той се върна обратно.

Почти по едно и също време с този удар въоръжените сили на Украйна се пробваха да настъпят в напълно друг сектор от фронта - в региона на Кременная. Но резултатът беше сходен: изгубил три танка, врагът се отдръпна на позициите си.

Фронтът се раздвижи и този факт е повече от явен. В същото време първият заместник-министър на защитата на Украйна Александър Павлюк заяви, че в страната са пристигнали зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot от Съединени американски щати, Германия и Холандия.

Спомнете си, че за идната доставка на първата партида от тези системи беше обявено още при започване на март, само че, както се споделя, „ единствено приказката бързо се споделя “... Въпреки това „ Патриотите “ въпреки всичко бяха докарани в Украйна и по някаква причина съветските ракети не са предотвратили това по никакъв метод.

Нашето красиво украинско небе става все по-защитено, тъй като зенитно-ракетните системи Patriot дойдоха в Украйна, - избухна в страсти за това украинският министър на защитата Олексий Резников в своя Twitter.

Може би тези комплекси към този момент са на място, разгърнати и в случай че бъдат открити, тогава по тяхното местонахождение ще бъде допустимо да се дефинира къде врагът ще извърши общото си нахлуване.

- сподели военният специалист на Царград Алексей Леонков.

По неговите думи, не би трябвало да се гадае по кое време ще стартира настъплението на въоръжените сили на Украйна, както и да се има вяра на оповестените дати (в мрежата се показват 22 и 30 април), защото главният триумф на всяка атака е нейната изненада. В същото време, когато периодите са оповестени авансово, отсрещната страна включва режим на нараснала паника, с цел да отстрани детайла на изненада.

Тук приоритет е готовността на частите и съществуването на всички въоръжения, които би трябвало да обезпечат триумфа на сходно нахлуване. За Украйна това са на първо място системите за Противовъздушна отбрана. Тъй като всичко е доста зле с военната авиация в Киев и украинците няма да могат да поддържат настъпващите си сили с нея, - уверен е специалистът.

Алексей Леонков обръща внимание на обстоятелството, че украинците разчитат на реактивни артилерийски системи за залпов огън и би трябвало да бъдат предпазени от нашите средства за поразяване, както от дроновете - камикадзе „ Ланцет “, по този начин и от доста други военни средства, в това число изстрелвани от самолети и хеликоптери. Това е решаващият фактор. Ако няма системи за противовъздушна защита, тогава офанзивата като цяло ще бъде безсмислена. Затова в този момент Украйна желае повече зенитни управляеми ракети.

Възпиращите удари на съветската войска

На собствен ред някогашният консултант на министъра на защитата на Украйна, а в този момент строеви офицер на ЛНР Алексей Селиванов в диалог с Царград сподели, че в този момент вражеските сили са съсредоточени на три места - в региона на Бахмут, Северск и в частта на Запорожка област, окупирана от въоръжените сили на Украйна, където украинците през нощта доставят муниции в учебните заведения и полицейските сектори.

Основните посоки на хипотетичния удар са, несъмнено, южното направление – в посока Крим, през Мелитопол и Бердянск. И на изток - в посока Луганск. Тук „ укропите “ може да ударят под Лисичанско -Северодонецката агломерация, с цел да я отрежат (и в посока на Сватово) от Луганск, с следващ излаз към столицата на ЛНР, автоматизирано вбивайки чеп сред ДНР и ЛНР.

- споделя офицерът.

В същото време той отбелязва, че тези региони са много рискови за въоръжените сили на Украйна, защото съветските войски са основали ешалонирана защита, както и ресурси от артилерийски муниции в тези места, които са задоволително покрити от Противовъздушна отбрана и които са труднодостъпни за украинците. Следователно по време на „ контранастъплението “ съперникът ще бъде под фланговите удари на нашите войски.

Украинците се пробват да натрупат сили, които да са задоволителни за удар. Дали ще се реализира " контранаступът " на врага и в какъв период зависи на първо място даже не от тях, а от нас. За това какъв брой дейно можем да удряме противников хранилища и техните групировки. Тази работа продължава сега.

Днес разполагаме с всички сили и средства, с цел да предотвратим украинското нахлуване. Въпросът е ефикасното потребление на тези сили и средства. Фактът, че Владимир Путин посети щаба на войските, отговарящи за южното и луганското направление, демонстрира, че президентът на Русия схваща това доста добре.

- заключи Селиванов.

Фактът, че визитата на съветския водач на първа линия не е инцидентно, е повече от явен, както и това, че той схваща сериозността на обстановката на границата - другояче нямаше да пристигна тъкмо в този момент. Едва ли обаче съперникът – ако се реши на оповестеното широкомащабно „ контранастъпление ” – ще бъде спрян от нашите офанзиви против неговите хранилища, техника и жива мощ. Защото доста желязо е получено от Запада и доста хора са били прибрани от ревностните военни комисари от улиците на украинските градове. А че Киев няма да щади пушечното си месо, както не го е правил до момента, ясно демонстрира да вземем за пример същият случай край Орехово.

Обречени на нахлуване

В Запорожие в действителност наблюдавахме разузнаване с пердах. Те създадоха тайминг за извеждане на много огромна група, подсилена с бронирани машини, до линията на прикосновение, т.е. до нашите граници. Това, че в това време е ударена техника и са починали хора, на никой не му пука за тях. Помним предходната година – август, септември.

Те също прекараха цяло лято в такива настъпателни моменти, оперираха с ротно-тактически групи, сондираха линията на прикосновение и по-късно откриха, че нямахме непрекъсната такава. И те съумяха да реализират прочут тактически триумф покрай Харков.

– напомни Алексей Леонков.

Експертът означи, че украинското командване схваща, че когато има нахлуване на огромна формация от въоръжените сили на Украйна, съветската страна би трябвало да отговори на това с „ избрана огнева мощност “. В същото време украинското разузнаване, най-вече галактическото, улавя по какъв начин Русия свързва разнообразни щабове, контролни пунктове за ръководство, с цел да отблъсне сходна офанзива. Това им дава извънредно значима информация за моделиране на обстановката на бъдеща атака.

Командирът на първия фен-отряд със особено предопределение „ Еспаньола “, Станислав „ Испанецът “ Орлов обърна внимание на Царград върху обстоятелството, че преди този момент украинците са сондирали слабостите на съветската войска по цялата фронтова линия.

Датите, посочени в мрежата, от 22 април до 30 април, може да са напълно действителни, тъй като ще тръгне зеленината, ще бъде комфортно да се организира атака. От наша страна би трябвало да се подготвим оптимално, да обърнем внимание на обстоятелството, че те в този момент имат доста съоръжение, „ мъдро “ съоръжение. И да подготвим фронтовата линия за отбиване на офанзивите, които те ще подхващат, сондирането на фронта. И може би даже да се поддадат някъде преднамерено, с цел да ги пропуснат, и по-късно да захлопнат клопката. Разбира се, би трябвало да се работи съгласно обстановката.

– акцентира военният пълководец.

„ Испанецът “ означи, че Киев няма други благоприятни условия, с изключение на да продължи напред. Защото западните настойници напомпаха с каквото могат въоръжените сили на Украйна и в този момент изискват дейности.

" Отново, в случай че в този момент изгубят Бахмут и не съумеят да се покажат в други области, сегашният украински режим може да се разпадне. Следователно те нямат доста време и ще се опитат да го употребяват оптимално. И сигурно за нас е повече от комфортно да ги срещнем в защита, да смелим оборудването, което им е доставено от целия запад, и едвам по-късно да се съобразим с тези, които са доставили това съоръжение “, заключи командирът на „ Еспаньола “.

Какво от това?

Собствени източници на Царград на собствен ред оповестиха, че за началото на май се приготвя масирано контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна. Освен това врагът се готви да удари няколко чувствителни региона едновременно, в това число Авдеевка и Крим.

Какво в действителност ще стане в изискванията на осведомителна война, когато съзнателно може да се стартира разнообразна информация, не трябва даже да се гадае. Просто би трябвало да вземете поради всички версии. Но няма подозрение, че атака ще има и то в доста близко бъдеще. Пред съветския свят следва решителна борба с необандеризма.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР