Ситуацията на север от Бахмут е сложна, заяви в понеделник

...
Ситуацията на север от Бахмут е сложна, заяви в понеделник
Коментари Харесай

Украйна: Ситуацията на север от Бахмут е сложна

Ситуацията на север от Бахмут е комплицирана, съобщи в понеделник украинското президентство, представено от Франс прес.

“Ситуацията покрай Соледар е комплицирана: село Парасковиивка е подложено на бомбардировки и на интензивни набези ”, се споделя в изказване на президентството.

Град Соледар, който бе високомерен от съветските сили през януари, се намира на север от Бахмут, който Русия се пробва да превземе от лятото на предходната година. Парасковиивка е идващото населено място по пътя към Бахмут, в непосредствена непосредственост до селището Красна гора, за чието завладяване от Русия заяви през вчерашния ден ръководителят на частната военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин.

Украинският общоприет щаб съобщи, че през последното денонощие съветските сили са подложили на артилерийски обстрел 16 селища покрай Бахмут.

За завладяването на Красна гора заяви през днешния ден и съветското министерство на защитата.

“В донецкото направление доброволци от щурмовите отряди, при огневата поддръжка на ракетните войски и артилерията на Южната войскова формация, освободиха популации пункт Красна гора в Донецката национална република ”, съобщи представителят на съветското министерство генерал-лейтенант Игор Конашенков, представен от ТАСС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР