Ситуацията на летището в Хонконг в сряда сутринта постепенно се

...
Ситуацията на летището в Хонконг в сряда сутринта постепенно се
Коментари Харесай

Ситуацията на летището в Хонконг се нормализира

Ситуацията на летището в Хонконг в сряда сутринта п остепенно се връща към естественото . По-голямата част от стачкуващите напуснаха постройката, пасажерите са регистрирани за голямата част от полетите. Това оповестява локалната телевизия.

Правителството на този специфичен административен регион на Китай осъди вълненията в залите за идване и тръгване ден по-рано. " Предната вечер огромна група стачкуващи нелегално се събра на интернационалното летище. Те задържаха, тормозеха и унизиха пасажер и публицист ", се споделя в изказването. И двамата потърпевши са приети в болница.
 Тръмп следи обстановката в Хонконг
Тръмп следи обстановката в Хонконг

Съединени американски щати обезпокоени от развоя на събитията

Полицията във вторник вечерта употребява сълзотворен газ и гумени палки против групи протестиращи на летището, държащи двама души, които ги упрекват, че са " сътрудници на континентален Китай ". Тълпата заобиколи пасажера, който смяташе за сътрудник на Китай под прикритие. Той загуби схващане и се нуждаеше от хоспитализация. Беше извикана кола за спешна помощ за превозването му до болничното заведение, само че стачкуващите се пробваха да попречат да му се даде здравна помощ и влязоха в борба с пристигналата полиция. След това протестиращите завързаха ръцете на различен клиент от континентален Китай, който се оказа публицист на пекинското издание.

Според локалните управляващи по време на конфликтите полицията задържа петима радикали, а двама чиновници на реда са приети в болница. Междувременно администрацията на летището в Хонконг получи правосъдна заповед, която разрешава извеждането на стачкуващи от терминала.
 Летището в Хонконг още веднъж затвори поради митинги
Летището в Хонконг още веднъж затвори поради митинги

Организация на обединените нации приканва управляващите към въздържаност, а стачкуващите към кротичък митинг

Преди повече от два месеца в Хонконг избухнаха всеобщи митинги против законопроект, иницииран от локалните управляващи, който се стреми да откри механизъм за екстрадиция от Хонконг в континентален Китай за гонене на лица, обвинени в нарушение на китайските закони или търсени. Под публичен напън шефът на локалната администрация Кари Лам изтегли законопроекта, само че това не спря вълната на митингите. В понеделник и вторник стачкуващите превзеха летището, където бяха анулирани стотици полети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР