Ситуацията на границата с Украйна е трудна, но под контрол.

...
Ситуацията на границата с Украйна е трудна, но под контрол.
Коментари Харесай

Русия: Ситуация на границата с Украйна е трудна, но под контрол

Ситуацията на границата с Украйна е " сложна, само че под надзор ". Това съобщи губернаторът на съветската Белгородска област Вячеслав Гладков, представен от " Ройтерс ".

Докладът му идва след информация за украинска офанзива.

Белгород и други гранични области са в нараснала бойна подготвеност, откогато преди три седмици Украйна предприе светкавична офанзива против прилежащата Курска област и отдели част от територия, откъдето Русия към момента се пробва да отблъсне украинските сили.

Областният шеф излезе с малко изказване, откакто съветски канали в " Телеграм " оповестиха за опит за нахлуване против Белгородска област тази заран.

" Има информация, че врагът се пробва да пробие границата на Белгородска област ", ​​пише Гладков в " Телеграм ".

" Според съветското министерство на защитата обстановката на границата остава сложна, само че под надзор. Нашите военни правят планова работа. Моля, запазете успокоение и се доверявайте единствено на публични източници на информация ", настоя той.

SHOT - новинарски канал в " Телеграм ", по-рано заяви, че украинските сили са атакували граничен контролно-пропускателен пункт в Нехотеевка, само че са били отблъснати след понесени загуби.

Mash - различен канал с връзки със службите за сигурност, твърди, че общо към 500 украински бойци са атакували два съветски контролно-пропускателни пункта в Нехотеевка и Шебекино. SHOT обаче отхвърля да е имало конфликти в Шебекино.

Руският боен блог с близо 1,6 милиона клиенти " Операция Z - военни репортери на съветската пролет " пък уточни, че не е имало съществени опити за продупчване на границата.

" Имаше конфликти с украински диверсионни и разследващи групи и съветската артилерия работи. Не са регистрирани огромни опити за пробив ", рапортува блогът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР