Ситуацията на границата е нормална. В такива дни като избори

...
Ситуацията на границата е нормална. В такива дни като избори
Коментари Харесай

Стефан Янев: На границата с Турция се провежда операция, да изчакаме развитието

" Ситуацията на границата е естествена. В такива дни като избори има малко повече сензитивност и малко повече говорене за това какво се случва и какво не``. това сподели служебният министър председател Стефан Янев, откакто упражни правото си на глас на балотажа на президентските избори в столичното 108 СУ " Никола Беловеждов ".

" До момента е известно, че от няколко дни там се организира профилирана интервенция. В тази връзка евентуално много хора изпитват стеснение и закъснение. Предполагаемо, това може да докара до някакъв тип обвиняване, че се прави преднамерено. Не мисля, че това е казусът. Нека изчакаме развиването. Смятам, че нещата към този момент са спокойни ", разяснява министър председателят Янев по тематиката с зародилото дипломатическо напрежение сред Турция и България поради инспекциите на границата от българските управляващи.

Във връзка с балотажа Стефан Янев изрази вяра на интензивно присъединяване на българите, тъй като от нашия глас зависи. Нашият глас е значим и би трябвало да използваме това наше пълномощие във връзка с гласуването и определянето на бъдещето на страната, означи служебният министър председател.

" Всеки един от българските жители, имащи право на глас, е добре да изрази своето желание за двойката, която най-добре ще въплъщава заложените в конституцията и законите пълномощия на президентската институция. За метода, по който ще бъде изразявана позицията на България във външната политика, за метода, по който се образува вътрешната политика в страната, както и за метода, по който президентът извършва своите пълномощия като висш главнокомандващ ", разяснява министър председателят Янев.

ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ НА ЖИВО С DIR.BG!

За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на двамата претенденти за президенсткия пост, както и тези на политическите водачи, от 19 ч. на 21 ноември в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът публицистите Явор Дачков и Владимир Йончев, социологът Васил Тончев и политологът Иво Инджов.

ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на

На живо във Фейсбук страницата на

На живо във

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР