Ситуацията на ГКПП "Кулата" в момента е спокойна, опашките са

...
Ситуацията на ГКПП "Кулата" в момента е спокойна, опашките са
Коментари Харесай

Младен Маринов: Ситуацията на ГКПП Кулата в момента е спокойна

Ситуацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " сега е спокойна, опашките са се изчистили. Има усложнения, предвид на ограниченията по отношение на COVID-19, въведени от гръцките управляващи, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, пред публицисти в Троян.

Той напомни, че последните рестрикции на гръцките управляващи са за недопускане на жители от трети страни и в тази връзка сръбските жители, които били в опашката, не е имало по какъв начин да преминат.

"Ежедневно адресирам там управителни чиновници, които водят връзка с гръцките управляващи. Направихме организация. Част от тези, които бяха към този момент в колоните и нямаше по какъв начин да се върнат, бяха пропуснати, а другите бяха върнати. В момента всички сръбски жители, които минават нашата граница, се предизвестяват, че няма да могат да влязат в Гърция ", сподели още министърът.

Обстановката на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата към този момент е спокойна

Той заяви, че над 15 екипа на полицията в допълнение са ориентирани натам, с изключение на екипите на Гранична полиция, които са в цялостен състав, даже има командировани гранични служители на реда да подкрепят придвижването.

Относно митинги на служителите на реда на своя професионален празник през вчерашния ден, Младенов съобщи, че чиновниците имат право да желаят това, което считат, че не им се обезпечава. Посочи, още, че е в добър разговор с тях, в никакъв случай не ги е прибирал, когато са поискали среща.

Той сподели още, че доста сили са ориентирани към морските курорти за гарантиране сигурността на почивния сезон.

Относно новите пълномощия на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по защита, министърът съобщи, че това е една опция да бъдат предпазени хора, чиновници в държавната администрация. Създадени са условия тези лица, които попадат в юрисдикцията на Закона за НСО, решението за тяхната защита да се взема от комисията - основен секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководител на ДАНС, шеф на Националната работа за защита. В останалите случаи, с цел да се избегне всяко политическо присъединяване, комисията е формирана напълно от професионалните ръководители на Министерство на вътрешните работи, които най-добре могат да преценяват на база на данните, които имат, дали лицето би трябвало да бъде охранявано, съобщи Маринов и добави, че ресурсът за това е напълно на Министерството.

Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, съобщи още, че наклонността за овакантяване на служители на реда към този момент е преодоляна, само че се залага повече на техническите средства, подвижността, на по-ефективното потребление на силите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР