Ситуацията на ГКПП Капитан Андреево“ е бедствена. Близо 1000 камиана

...
Ситуацията на ГКПП Капитан Андреево“ е бедствена. Близо 1000 камиана
Коментари Харесай

Истинско бедствие на ГКПП „Капитан Андреево“, близо 1000 камина са в капан на границата

Ситуацията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е бедствена. Близо 1000 камиана чакат да преминат границата. Това оповестиха за Фрог нюз читатели от мястото. Преди няколко дни медията ни ви осведоми, че поради задръстването, което е непрекъснато, пътят се е трансформирал в тоалетна.
С всеки минал ден обстановката става все по-критична. Задръстването стартира още на 15 км. от граничния надзорен пункт на разклона на Свиленград. Оправданието на нашите управляващи е, че от турска страна се прави ремонт. Той, обаче ще продължи най-малко още 3-6 месеца, което значи, че през идващия зимен сезон прекосяването през този пункт ще е същински пъкъл. Нощем ситуацията се усложнява и поради заплахата от произшествия и смачкани хора, излезли да търсят място по потребност или просто да вземат въздух. Неприятното за хората от околните обитаеми места е, че пътят към този момент е посипан с фекалии. Те се опасяват да не плъзнат болести и по тази причина са подготвени да блокират пътя, както и да се жалят пред европейските институции.

На този стадий АПИ, в чиито пълномощия влиза решаването на такива проблеми, не желае да предприеме нищо. Задръстването стигна и до обществените мрежи. Потребители започнаха да качват фотоси от мястото, предупреждавайки пътуващите какви неприятности ги чакат. Експерти по пътна сигурност са безапелационни, че в тази ситуация има единствено едно решение и това е да се изградят паркинги, където хората да могат да спрат, да починат, да употребяват тоалетна и да хапнат като цивилизовани хора. Подобен проблем няма от страна на Турция, защото там от дълго време към този момент има построени сходни места за отмора.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР