Ситуацията на фронта не е добра за Украйна. Армията ѝ

...
Ситуацията на фронта не е добра за Украйна. Армията ѝ
Коментари Харесай

В Украйна нещата са критични: Украинската армия губи битка след битка

Ситуацията на фронта не е добра за Украйна. Армията ѝ губи борба след борба, а западните страни не оказват помощ задоволително на страната, написа focus.de, цитирайки публикация на Tagesspiegel.

 

24 февруари 2022 година беше трагична повратна точка за Украйна, за интернационалната политика, а също и за възприятието за сигурност на доста хора в тази страна.

 

Русия нахлу в Украйна, извърши брутални кланета и има опасения, че Владимир Путин има други страни в полезрението си.

Ситуацията не постоянно е изглеждала безнадеждна през последните две години.

 

Народът на Украйна самоуверено се изправи против сякаш всемогъщата Русия и спря похода към Киев. За малко имаше даже лека вяра, че Украйна може да завоюва и може би да си върне Крим, който беше окупиран от Русия от 2014 година


Но през днешния ден нещата в Украйна не вървят добре. Украинските войски страдат от безсилие, до момента в който Русия няма угризения да изпраща доста свои бойци на гибел. Животозастрашаващо е освен съветското предимство, само че и намаляващата поддръжка от Запада. Необходими са незабавно муниции и крилати ракети.

 

Украйна губи борба след борба. Това може да провокира серпантина: защото няма помощ, страната губи една борба след друга. Това от своя страна прави вероятността мрачна и може да направи Запада по-малко податлив да помогне на Украйна.

 

От Германия и от канцлера Олаф Шолц зависи да не позволен тази серпантина да се задвижи. Вече не можете умерено да разчитате на Съединени американски щати. Доминираният от републиканците Конгрес на Съединени американски щати блокира милиарди помощи за Украйна.

 

С решение да изпрати ракети Taurus канцлерът Шолц може да изпрати огромен сигнал и да покаже водачество в Европа. Но все още това не се случва.


Европа се пази най-добре като оказва помощ уверено на Украйна Защото освен съществуването на Украйна е заложено на карта, само че и сигурността на Европа. Ако Киев падне, Европа ще бъде в непосредствена заплаха. Атака на Путин против балтийските страни и даже Полша не е изключена.

Такава е обстановката в Украйна – две години след пълномащабната инвазия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР